Стратегически партньор на Стопанската академия отново осигурява безплатно обучение за първокурсници

# SvishtovToday 31.05.2021 11:02 898

Стратегическият партньор на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” – ЗАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп” отново ще осигури безплатно обучение за новоприети свищовски студенти. Едно от най-големите застрахователни дружества в България за втора поредна година прави дарение, равняващо се на годишните семестриални такси на първокурсниците, които ще бъдат записани за обучение в редовна форма по държавна поръчка, в специалност „Застраховане и социално дело”.

Двете институции имат редица съвместни инициативи, насочени към обучението на специалисти за застрахователния бранш. Булстрад ежегодно отделя средства, за да стимулира чрез стипендии и стажантски програми най-изявените свищовски студенти. Освен, че голяма част от служителите на ЗАД „Булстрад” са възпитаници на Свищовската академия, където преди 83 години за пръв път в България започва академичното преподаване по застраховане, от 2017 г. се осъществява и инициативата, наречена „Булстрад – Академия”. Съвместната инициатива дава възможност на служителите на компанията да повишат своята квалификация, като преминат обучителен курс, воден от преподаватели от катедра „Застраховане и социално дело” и от представители на топ мениджмънта на застрахователната компания.

След обявяване на решението на застрахователното дружество стана ясно, че главният изпълнителен директор на ЗАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп” – Недялко Чандъров е удостоен със специалната награда „За цялостен принос в развитието на българското застраховане” от Фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски”. В поздравителен адрес, изпратен от ректора на Свищовската академия – проф. д-р Марияна Божинова, до Недялко Чандъров се казва:

„Полученото високо отличие е поредното доказателство за натрупаните през годините знания, умения и експертизи в управлението на една силна и единна институция, в която сте вложил цялата си човешка, творческа и интелектуална енергия, така че тези усилия от Ваша страна са увенчани от респектиращи резултати, заслужено оценени и възнаградени! За нас, Вашите приятели и колеги от Стопанска академия „Д. А. Ценов” – Свищов, успехите Ви са основателен повод за искрените ни поздравления и своеобразна гордост от утвърденото във времето дългогодишно ползотворно сътрудничество и партньорство. Искрено вярваме, че това проверено във времето партньорство ще се развива и в бъдеще, стъпвайки на вече утвърдените традиции и споделеното ни разбиране за неразривната връзка на бизнеса с образованието”.

 


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери