Свобода, законност и модернизация - основните приоритети на Демократична България

# SvishtovToday 08.06.2021 19:19 948

„Основните ни приоритети за следващия мандат са свобода, законност и модернизация. Ще отстояваме съдебната реформа, електронното управление и реформирането на администрацията. Само така ще ограничим корупцията, ще прогоним мафиотските кръгове от управлението и ще си отвоюваме обратно държавата“.

Това каза адв. Калоян Янков – народен представител в 45 парламент от областта от Коалиция „Демократична България – Обединение“ и водач на листата за предстоящите избори на 11 юли.

Коментарът му бе веднага след регистрацията в РИК на листата за предстоящия вот, която запазва основните представители и разширява отбора си с нов партньор в лицето на представител на ПП „Зелено движение“.

„Така се разширява и периметърът на професионалните компетенции на кандидатите, тъй като освен юристи, лекари и предприемачи, в листата има и биолог в лицето на Иван Христов. В момента Христов работи в Института по климата, атмосферата и водите, а преди това има дългогодишен опит във Фонда за дивата природа WWF“

, коментира Янков.

Той акцентира и още един нов кандидат за народен представител, който представлява община Свищов. Това е Елиз Караманлиева. Тя е доктор по методика на обучението по физическо възпитание и спорт, общински съветник втори мандат и преподавател с над 20 годишен стаж в СА „Д. А. Ценов“.

На челни позиции в листата, която ще се води отново от адв. Калоян Янков,

Ще бъдат още адв. Людмила Илиева – втори мандат общински съветник в Горна Оряховица и учредител на Политическа академия „Атанас Буров“, д-р Мавроди Калейнски, предприемачът Любомир Марков, д-р Елена Чамуркова, адв. Сева Памукчиева, В листата ще има още и представители на общините Лясковец и Златарица.

Самият Калоян Янков е юрист, завършил е СУ „Св. Кл. Охридски“. Работи като адвокат в областта на дружественото и вещното право и гражданския процес. Той бе и един от най-активните общински съветници в старата столица през този мандат. Целта му в политиката е да допринесе за промяната. Водещият му принцип в политиката е почтеността.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери