Облаци и гръмотевична буря в четвъртък

# Reporter Svishtov 10.06.2021 02:00 402

До сутринта над по-голямата част от страната ще преобладава ясно и тихо време. Преди обяд ще бъде предимно слънчево. След пладне отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Ще има условия и за градушки. По-значителни ще са валежите в планинските райони. Ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 23° и 28°.

Прогноза за времето в Свищов и региона: прогнозна максимална температура 26°, минимална 15°.  Облачно утро. В 6 часа 16 градуса, в 7 часа 17, в 8 часа 18 градуса. Незначителна промяна на дневните температури. Слънцето, облаците и гръмотевичната буря са  на старт. Първо тръгва слънцето, облаците го застигат към 10.00 часа, светкавиците и гърмежите следобед. Деветоюнският преврат на облаците ще завърши със дъжд. Сутринта източен вятър със 4 км/ч, следобед югоизточен вятър  с 6-7 км/ч . Вероятност за валежи 55-60%. Облачност 25%- 70 % следобед . Влажност 75%. Видимост 8км . Продължителността на деня 15 ч 22 мин. Качеството на въздуха е от 28 до 57 AQI- лошо. Намалете времето на открито в следобедните часове.

 ​Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще е малко по-ниско от средното за месеца.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери