Инициативата "Рисувай с нас" събира децата на Свищов в неделя

# 21.08.2015 08:10 5026

И тази година инициативата „Рисувай с нас“ кани деца и родители да рисуват и творят заедно. Началото на проекта е поставено преди две години. Негов „родител“ е Лидия Монова.

„Желанието ми бе да направя мост между детското творечество и уюта в стълбището на входа, в който е апартамента ми. Споделих идеята си с моите приятели. Те се присъединиха не само идейно, но финансово и практично. Всички заедно организирахме отворен ден на детската рисунка в градинката под Читалището в Свищов. Цял следобед  децата рисуваха, играха, слушаха детски песнички. Фирма от Велико Търново ни подсигури паспартута, върху който поставихме творбите. Получи се чудесна серия от весели детски платна, които допринесоха за уюта и новия имидж на жилищния вход.

Поради успеха на първото рисуване и водени от разбирането и желанието  да са полезни на обществото в Свищов, тази година младите хора  отново продължават с организацията на проекта. Целта  е да бъдат приобщени две групи – децата от центъра за работа с аутисти, както и потребителите на Центъра за социална рехабилитация и интеграция.  Организаторите вярват, че изкуствата и занаятите са мост между жителите на Свищов и личностите в тези центрове.

Всички ние, заедно, сме цвета на нашия град. И желанието ни е, да продължим да ходим и да възпитаваме децата си в духа на нашите прародители- известните Свищовски Дарители, които са подчинили животите си не само за свое, но и за благото на града и България. И ние, както нашите дядовци финансираме добрите прояви от собствените си средства. Зад нас не седят инвеститори, нито институции. Обединява ни идеята, че всички заедно, можем да направим града ни по-цветен, по-жив, по-социален.... и така, да построим една красива и здравословна среда, в която да живеят нашите деца. Ако някой разпознава себе си като съработник – добре дошъл е!“

"Рисувай с нас" кани децата на Свищов да творят заедно тази неделя /23.август/ в 9.30 часа в Градската градина до беседката. Входът е свободен.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com