9 ВЪПРОСА КЪМ 9 ПОЛИТИЦИ

# SvishtovToday 10.06.2021 08:26 1286

Блиц интервю с Елиз Караманлиева- Демократична България

Svishtovtoday: Изборите предстоят. Какво очаквате като резултати?

На национално ниво очаквам ръст на Демократична България, защото коалицията не е разгърнала напълно потенциала си и ежедневно увеличава електоралната си маса. Гласоподавателите на 04 април подадоха ясен сигнал за промяна и тя ще настъпи!

Svishtovtoday: Какво ще повиши изборни резултати в Община Свищов?

През мандатите, в които съм била съветник винаги съм имала категорична позиция по отделните проблеми. Въпреки, че заставах срещу всички системни партии, не съм се страхувала да отстоявам възгледите си. В този смисъл свищовската общественост трябва да е напълно убедена, че участието ми в листата на Демократична България е най-ясно изразената алтернатива! Освен това на тези избори заставам със силен предизборен щаб, за който всеки наш съгражданин е важен за Свищов, за България!

Svishtovtoday: Очаквате ли честна предизборната битка? Възможен ли е политическия феърплей в страната ни?

За съжаление в нашата страна сме все още далеко от политическия феърплей. По време на кампания се концентрират всякакви възможности, много от които извън регламента. Много бих искала да дойдат времена, в които предизборните кампании да са празник на идеи, политически посоки и виждания. Това е начинът, гласоподавателите да са спокойни, да са убедени че ще бъдат представляване достойно и да се гледа с оптимизъм в бъдещето!

Svishtovtoday: Какво бихте направили и какво - не, при започване на предизборната кампания?

Идеята на предизборния ни щаб е да разгърнем широкомащабна кампания, позитивна и със заявени позиции! Свищов заслужава да бъде достойно представен! Кампанията трябва да носи настроение, заряд и пълна убеденост, че това е посоката!

Svishtovtoday: Свищов се намира в безпрецедентна демографска и икономическа криза. Една Ваша идея за съживяването на Свищов?

Факт е, че Свищов се намира в това тежко положение. За съжаление не видяхме икономически мерки, които да са работещи. Няма подкрепа и за малкия и среден бизнес, който изнемогва. Обещани бяха грандиозни проекти, които се оказаха предизборни трикове. Обществото наказва подобно поведение, защото всяка лъжа си има своя кратък живот и на нейно място се появява истината – такава каквато е!

Няма как да се изведе само един приоритет, защото той сам по себе си не би бил достатъчен! В историята на Свищов са преплетени няколко нишки: търговски център, който без съоръжение на Дунав е трудно осъществим, културен и образователен център, който категорично засяга просперитета на СА “Д.А.Ценов” и възрожденския дух, който е закодиран в гените ни!

 

Svishtovtoday: Необходима ли е целенасочена държавна политика за подпомагане на изоставащите, обезлюдени райони или те трябва да разчитат на собствени сили?

Растежа на региона ни несъмнено е свързан с комплексни мерки: от една страна е целенасочената политика на държавата и от друга страна е адекватна местна политика. Свищовската администрация имаше пълната подкрепа на националното управление. Въпреки това, продължаваме да сме в категорията на изоставащите общини и с безпрецедентна, както Вие определихте икономическа и демографска криза. Всички ние се убедихме,че само с градинки не става!

Svishtovtoday: Вие сте спортна натура и преподавател, визията Ви за спорта в гр. Свищов и спортен Свищов.

Състоянието на спорта в Свищов също бележи сериозни спадове. Знаем какви школи имаше и колко изявени спортисти. За съжаление липсата на национална политика по отношение на спорта , води до тези пагубни нива. Във времената на пандемия, тепърва ще си дадем ясна сметка за необходимостта от спорт. Нужни са активни и работещи политики! Средствата вложени в спорт многократно се възвръщат в здраве!

Svishtovtoday: Вашето мото/девиз в политиката?

За мен  България може много повече, с номер 23 и за Свищов с преференция 9!

Svishtovtoday: Свищов в едно изречение?

Трудно е, когато си работил години по различни теми да се побереш в едно изречение .


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери