Свищов има своя кандидат - преференция 109

# SvishtovToday 29.06.2021 06:13 1547

Здравейте!

На предстоящите избори аз отново подкрепям и застанах вече зад името, каузата и чудесните и читави кандидати на Демократична България. Заставам зад тези, които искат върховенство на правото, справедливост, бизнес без рекет, без такса спокойствие и тежки административни пранги, премахване на корупцията на всички нива на държавното управление- от министър-председателя до последния чиновник, умно харчене на обществените ресурси, спиране на кражбите и некадърното строителство. Давам своята подкрепа на тези посланици на новата, можеща, модерна и демократична България.

Във всеки разговор с мои приятели и познати, когато в един момент неизбежно се намесва политиката, винаги минаваме и през един важен въпрос- ОК, ще гласуваме за Демократична България, но трябва ли да има преференциален вот и има ли значение това. Моят директен и принципен отговор е следния: Да, трябва да има преференциален вот и да, има значение това! J

Но тъй като изборите на 11 юли 2021 са нещо много по-различно от досегашните и това не се дължи само на машинния вот, моят отговор на горния въпрос има и своята конкретна обосновка. Защото, различното този път е, че за тези избори Свищов наистина има своя достоен кандидат.

Когато преди доста години ми представиха и се запознах с Елиз Караманлиева, тогава тя бе в качеството си на капитан на отбор по тенис на маса. От тези дето изглеждат и опасни, и силни спортисти и играчи, за които не искаш жребия да ги отреди да са срещу теб, а ако някога се наложи да я срещнеш се надяваш да е поне на финал. После се видяхме и през онези невероятни няколко месеца, когато в нашия град отново имаше закрит басейн и децата на няколко училища /включително и моята дъщеря/ се обучаваха и състезаваха от екипа създаден от Елиз.

Но това бе много отдавна. Оттогава Елиз се разви не само като успешен състезател и треньор в този толкова свищовски спорт –тениса на маса, не само като добър спортен организатор, но и като силен общественик, човек защитаващ каузи на хората, пренебрегнати и незабелязвани от местната власт. Елиз бе два мандата общински съветник и острият й изказ, и справедливи, и точни въпроси, наистина не даваха мира на всички от властта и особено на хората от тази странна коалиция на интереса, която се настани в нашия град след 2015-та година.

Трябваше ли да се търси общински съветник готов да поставя въпросите ни на сесиите и комисиите в Общинския съвет- Елиз бе един от хората, които се отзоваваха и тя го правеше със сърце и боен дух. Повярвайте, много е трудно в малкия град да си опозиция. Мнозина се отказаха, мнозина не поискаха, а и мнозина пристанаха почти моментално на новата власт въпреки опозиционната си окраска, която са демонстрирали до последния момент, този – преди офертата на управляващите. Те си знаят защо, имената им са си техни и как ще бъдат запомнени или забравени е въпрос на времето и хората, които сме им съвременници. Обаче Елиз избра други път. Тя в нито един момент не се остави на изкушението, на удобството да си със силните на деня.

Кандидатурата й за народен представител от листата на Демократична България е най-логичното и последователно нещо, което можеше и трябваше да се случи сега. Вярвам, че много хора ще я подкрепят, ще подкрепят не само бюлетина 23, но и нейният личен номер 109 в тази листа от достойни кандидати. Тя бе непримирим представител на гражданите в Общинския съвет на град Свищов, тя е инициирала и защитила много каузи не само в спорта, тя ще е и отговорен, последователен, принципен и непримирим представител на тези граждани от свищовска община, които все още имат надежда, че град Свищов и селата в общината могат да бъдат спасени и измъкнати от блатото на партизанщината и пропадането като икономика, доходи и население.

За Елиз Караманлиева, Бюлетина 23, преференциален номер 109.

Венцислав Михайлов, един от учредителите на Да, България


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери