Елиз Караманлиева: В крайдунавски град децата не могат да плуват!

# SvishtovToday 05.07.2021 04:34 1180

Задават ми въпроса какво се случи с басейна? Отговорът е тъжен – не се случи!

Амбициозната идея, да научим децата на Свищов да плуват не намери подкрепа. Всъщност, изключително успешно начало поставихме преди години, когато в курсовете ни на сезон преминаваха над 250 деца, при много солидна организация. По това време Стопанска академия имаше възможности, с каквито днес за съжаление не разполага.

Многократно поставях въпроса в качеството си на общински съветник пред общинската администрация да възобновим с тяхна помощ дейността на плувния басейн. Възможности има, но желания явно не. Обещанията да кандидатстваме по проект така и не се реализираха.

Два пъти бе гласувано и възложено проектиране на общински басейн. Стойността на проектирането е около 70 000 лева. С тази сума настоящото съоръжение на Стопанска академия можеше да функционира успешно.

Някак странно е в крайдунавски град, децата да не могат да плуват. Това трябва да е наша емблема, а всъщност остана въпрос без отговор!

Идеята ни е жива!

На 11 юли с № 23 за Демократична България и преференция 109, за да плуваме в свои води!


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери