9 ВЪПРОСА КЪМ 9 ПОЛИТИЦИ

# SvishtovToday 06.07.2021 09:08 1313

Днес интервюираме Арман Бабикян. Той е водач на листата на коалиция „Изправи се! Мутри вън!" за 4МИР Велико Търново с №8

Svishtovtoday: Изборите предстоят. Какво очаквате като резултати?

Хората да подкрепят смелите и умните, защото страхливите и продажните вече ги видяхме.

Svishtovtoday: Какво ще повиши изборните резултати в Община Свищов?

Желанието на свищовлии, не просто да бъдат първия освободен от тиранията град, а сами да се освободят.

Svishtovtoday: Очаквате ли честна предизборната битка? Възможен ли е политическия феърплей в страната ни?

Когато срещу нас са 9 милиарда лева мръсни пари, не очаквам. Но тези избори ще са по-чисти от миналите, следващите ще са още по-добри, защото трябва да сме почтена демокрация.

Svishtovtoday: Какво бихте направили и какво - не, в настоящята предизборната кампания?

Ще продължа срещите с хората, за да ги убедя, че трябва да продължим започнатото миналата година. Ние просто сме едни от тях. Не купуваме гласове и не обещаваме розово бъдеще след 5 Мин.

Svishtovtoday: Свищов се намира в безпрецедентна демографска и икономическа криза. Една Ваша идея за съживяването на Свищов?

План, в който свързваме академичната мисъл с индустриалния ресурс, за да получим икономика на знанието и да се произвежда продукция с висока стойност, близо до най-евтиния транспортен коридор – река Дунав.

Svishtovtoday: Необходима ли е целенасочена държавна политика за подпомагане на изоставащите, обезлюдени райони или те трябва да разчитат на собствени сили?

Необходими са и двете, без общи усилия е невъзможно да се мръдне напред. Бизнеса, общината, преподавателите от академията и държавата заедно трябва да положим усилия. Да не забравяме първото килийно училище, първия освободен град, първия хор в много неща - Свищов е бил пръв, а сега стои, като сирак в края на редицата и чака за помощ. Не можем да допуснем това.

Svishtovtoday: Какво трябва, може и ще направите за Свищов в новия парламент?

Някога започнах първите си журналистически изследвания точно в Свищов за състоянието на църквите “ Св. Илия”, “Св. Петър и Павел” и спуканите от заметресението камбани, дарени от Александър II. Също така най-добрият ми приятел оперния певец Пламен Бейков е от гр.Свищов. Взел съм достатъчно, сега е време да дам, така че ще положа усилия по горния план за развитие.

Svishtovtoday: Вашето мото/девиз в политиката?

И най-дългият път, започва от първата крачка.

Svishtovtoday: Свищов в едно изречение?

Вино, река, музика.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери