По-малко горещо във вторник

# Reporter Svishtov 03.08.2021 02:07 375
 

Предупреждение: ЖЪЛТ код за изключително висока температура ! 

През нощта ще бъде ясно. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. През деня ще бъде слънчево. След обяд на места, главно в планинските райони, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, локално интензивни валежи и гръмотевици. Ще продължи да духа до умерен запад-северозападен, в Източна България северен вятър и с него в северната половина от страната дневните температури ще се понижат, но ще остане горещо. Привечер вятърът ще отслабне и ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са от 34°-36° в северозападните райони до 40°.

Прогноза за времето в Свищов и региона: прогнозна максимална температура 35°, минимална 22°. Ясно, слънчево и по малко горещо. В 6 часа 23 градуса, в 7 часа 24, в 8 часа 26 градуса. Лек спад на дневните температури, почти не се усеща. Продължителността на деня 14ч 31м. От запад, северозапад вятър със 7-11км/ч шуми в среднощните часове с 4-5 градусов ефект разхлаждане. Облачност 2-10%. Видимост 16 км. Качеството на въздуха е от 23 до 45 AQI- добро ! И днес ще е горещо, но по-малко горещо. Все още сме в палитрата на огнените цветове, затова ви препоръчваме, където и да сте, на море, планина или в Свищов, да празнуваме  световен ден на динята. Динята-сочна, сладка, полезна и разхлаждаща. Яжте диня днес, утре и т.н. цяло лято !


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери