Ограбиха помпена стация в Свищов. Хванаха и двама шофьори употребили наркотици.

# SvishtovToday 16.09.2021 10:02 1465

Двама водачи, употребили наркотични вещества, установиха за денонощие служители на РУ – Свищов.

Вчера следобед в крайдунавския град е извършена проверка на товарен автомобил «Пежо», управляван от 21-годишен местен жител. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на канабис. Той е отказал кръвна проба за химичен анализ. Вечерта около 23,15 ч. е извършена проверка и на лек автомобил «БМВ», управляван от 26-годишен местен жител. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на амфетамин и метаамфетамин. Той също е отказал кръвна проба.

Срещу двамата са образувани бързи производства.

Взломна кражба на медни намотки и кабели от помпена станция в землището на Свищов, разследват служители на местното полицейско управление.

Деянието е извършено в периода 20 август – 15 септември, чрез взломяване катинари на входни врати. По данни на тъжителя от помещението липсвали медни намотки от 4 силови трансформатора, 2 напреженови трансформатора и неустановено количество кабели. На местопроизшестовето е извършен оглед.

По случая е започнато досъдебно производство.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери