Нередовен автомобил, шофьор с алкохол и катастрофа в свищовските села през почивните дни.

# SvishtovToday 04.10.2021 07:47 1794

Нерегистриран автомобил, установиха служители на полицейското управление в Свищов.

В събота следобед при провеждане на специализирана полицейска операция за контрол на движението по пътищата в малките населени места в с. Морава е извършена проверка на лек автомобил „Опел“, управляван от 55-годишен мъж от същото село. В хода на проверката е изяснено, че возилото е с прекратена регистрация и същото не е регистрирано по установения ред.

По случая е започнато бързо производство.

Водач, употребил алкохол, установиха служители на полицейското управление в Свищов.

Вчера сутринта в с. Царевец е извършена проверка на лек автомобил «БМВ», управляван от 40-годишен мъж от Свищов. При проверка на водача за употреба н алкохол, апаратът е отчел 1,40 промила. Той е отказал кръвна проба.

Срещу него е започнато бързо производство. 

Мъж и жена са пострадали при катастрофа на пътя Свищов – с. Царевец. 

Произшествието е станало снощи около 22,00 ч. По първоначална информация са се ударили лек автомобил «Тойота», управляван от чужда гражданка, живуща в с. Моминско и лек автомобил «Ауди», управляван от 36-годишен мъж от с. Царевец. В резултат на това е пострадал пътник от тойотата. Той е откаран за лечение в плевенска болница с фруктури на рамо и коляно и пътничка от аудито – с порезни рано в областта на лицето.  Двамата водачи са изпрбвани за употреба на алкохол и наркотични вещества, пробите на водачката на тойотата са положителни. Тя е дала кръвна проба за химичен анализ. Причините за произшествието са в процес на изясняване.

По случая е започнато досъдебно производство. 


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери