ДПС може да купи 12 000 гласа във Велико Търново

# SvishtovToday 11.11.2021 17:19 612

За какво се молите два дни преди вота, г-н Мирчев?

Молим се “Демократична България” да бъде подкрепена на изборите. Ние сме истинският гарант срещу това ГЕРБ и ДПС да не се върнат. И няма по-последователни от нас.

Но според някои основни фигури на ГЕРБ, ДПС вече не са толкова токсични.

Ако говорим иносказателно за радиоактивни елементи, трудно ми е да сравнявам кой е по-токсичен. Всички знаем обаче, че ГЕРБ и ДПС играят заедно, разпределили са си бизнеса в обществените поръчки. Кметовете от Северна България отиват да се отчитат при един човек - един от Котараците, доста известно публично лице. Та отиват дори да го питат на кого да дадат обществената поръчка, ако не са получили указания. Аз доста често съм във Велико Търново, където е битката между Делян Пеевски и Христо Иванов, между “Демократична България” и ДПС. И твърдя, че ДПС купува гласове поголовно, 200 лева е цената на глас.

Как се организира подобна незаконна дейност?

Те имат стройна система от десетници - един отговаря за 10-има, друг за 10 като него, тоест за 100 и т.н. И битката е много тежка, защото ние оценяваме потенциала на тези хора да купят 12 000 гласа. Разчитаме много на полицията и лично на министър Бойко Рашков да направят всичко възможно във Великотърновска област да не се случи това гражданско и национално унижение. Не бива във Велико Търново да има депутат от ДПС и то избран с купен вот. Затова подехме инициативата “нито глас за Пеевски”?

Но има ли реално такъв сблъсък?

Да, срещаме се с избиратели в малки села и градчета в областта. Но хората много ги е страх. Дори ги е страх да си сложат плакат на “Демократична България” на ресторантчето или хотелчето. Казват - чудесни сте, обаче в момента, в който си тръгнете, местният дерибей, контролира всичко. Дори министърът и висшето ръководство на МВР да имат желание да противодействат, на местно ниво полицията е разколебана. Камен Костадинов например отдавна работи в района и е “авторитет” за властите на място. Бизнес кръговете около ДПС до голяма степен владеят бизнеса в област В. Търново. А това затруднява и работата на полицията.

Връзка между ДПС и ГЕРБ вижда ли се във В. Търново?

Много ясно. Разпределили са си териториите, в кампанията дори местата за плакати са си разпределили. ДПС почти не влиза в самия град, в Търново, въпреки че поради нашите активности са видимо притеснени. Призоваваме местните хора да убедят своите роднини и приятели от областта, дори по телефона, да ги убедят да ни подкрепят с номер 30 на изборите.

Тези близо 60 милиона лева от автомагистрала “Хемус”, изтеглени кеш в сакове, според медийни разследвания са отишли в близки кръгове до ДПС.

60 млн. представляват около 30 огромни сака с пачки от по 100 левови банкноти. А това е например кражбата от тунел Витиня. И това е една съвсем малка част от парите, които се крадат от пътища, и то само от пътища, в България.

Какво стана с лотовете по магистрала “Хемус”?

Лотове 1, 2 и 3 са строени без разрешения за строеж, а всички сме виждали неведнъж кадри как Бойко Борисов обикаля строежите и се хвали с напредъка. Разрешенията са давани постфактум, дори когато някои участъци изцяло са били завършени. Липсата на строително разрешително не е някаква формалност. Това е повишен риск за живота на работниците, това е и огромна кражба. Цената е поне 2-3 пъти по-висока от реалната за нещо подобно. По закон построеното без разрешение трбябва да бъде разрушено и да бъде построено наново. Което очевидно няма как да стане. Всички искаме да имаме магистрала “Хемус”, но тя да е качествена и да не се краде. По наши изчисления надценката е над 2 млрд. лв. А това е цената на магистрала “Черно море” или на връзката Велико Търново - Русе. Не можем повече да допуснем подобно крадливо управление като това на Борисов. Следващият парламент трябва да вземе тежкото решение как да защити обществения интерес.

Каква е коалиционната формула на следващия редовен кабинет?

Тя е “Демократична България” да получи мандат за съставяне на правителство. Имаме ясни разграничителни линии - няма да се коалираме с ГЕРБ и ДПС. Очевидно е, че ще трябва да работим заедно с “Продължаваме промяната”, заедно с “Има такъв народ” и с “Изправи се БГ, ние идваме”, ако влязат в парламента. Това, което сме обещали на хората, това сме и изпълнили - показахме го в 45-ия и в 46-ия парламент. В същото време България вече трябва да има управление и то да бъде истински стабилно, да бъде отговорно. А начинът това да се случи е “Демократична България” да получи максимална подкрепа.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери