Облачно и студено в понеделник

# Reporter Svishtov 24.01.2022 03:30 385

Предупреждение: Жълт код за изключително ниска температура!

Днес ще остане предимно облачно и ветровито с умерен, в източната половина от страната и временно силен вятър от север-северозапад. С него ще нахлува студен въздух. През деня, главно в планинските райони, ще превали слаб сняг, който след обяд ще спира, а над западните райони на страната ще има и по-съществени разкъсвания на облачността. Ще е студено с максимални температури между минус 5° и 0°, в София – минус 5°.

Прогноза за времето в Свищов и региона: прогнозна максимална температура 1°, минимална -8°. Студена и снежна сутрин.  В 6 часа -6°, в 7 часа -5°, в 10 часа -3 градуса. Така до 12 часа -1 градуса. До обед минусови температури, следобед прескачаме нулата, та чак до 1 градус покачване. ССЗападен вятър със скорост 7-9 км/ч продължава да носи студ. Поривите на вятъра стигат до 26км/ч. Облачност  76%.  Видимост 10 км. Влажност 70%. Бялата снежна покривка няма да се сменя. Вероятност за валежи е малка до 25%. Продължителността на деня 9ч 35 м.  Качеството на въздуха от 21 до 30 AQI - добро, но прах и алергени за чувствителните групи ще представляват затруднение на дишането и кашлицата. Маските в тези случай са полезни. Днес облачно и студено начало на седмицата. Зимата се завърна по стария календар .

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и ще се повишава.

 

 


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери