Какви плодове да ядем през зимата?

# Reporter Svishtov 27.01.2022 05:05 342

1. БАНАН, ПОТИСКАЩ АПЕТИТА

Благодарение на съдържащото се в него нишесте, бананите са най-доброто средство за потискане на апетита. Също така ни гарантира достатъчен запас от калий, който помага за понижаване на кръвното налягане. Яжте го незрял, той ще съдържа по-малко въглехидратите. Пазете банана! Съдържа триптофан, който тялото преобразува в серотонин, хормон на доброто настроение.

2. КЕСТЕНИ, БОГАТИ НА КАЛИЙ

Докато кестените, всъщност разнообразие от кестени, са доста калорични, съдържанието им на калий помага за намаляване на високото кръвно налягане, като намалява вредното въздействие на излишния натрий върху нашите плочи. Те перфектно се съчетават с домашни птици.

3. МОРКОВИ, ПОЛЕЗНИ ЗА ЗРЕНИЕТО

Високото им съдържание на каротеноиди, антиоксиданти, стимулира имунната система и предпазва от сърдечно-съдови заболявания.Каротеноидите са полезни за очите.

4. ПОРТОКАЛИ, ПЪЛНИ С ВИТАМИНИ

Богат на витамин С, портокалът укрепва имунната система. Ако сте предразположени към камъни в бъбреците, съдържанието на калий в него повишава нивото на цитрати в урината и предотвратява образуването им.

Неговият много нисък гликемичен индекс го прави отлично средство за потискане на апетита.

5. НАР, АНТИОКСИДАНТ

Често описван като „суперплод“, нарът е антиоксидант, антихолестерол и се казва, че неговите свойства са полезни при профилактиката на някои видове рак. Консумирано в сок, ще се възползвате от антиоксидантите, които също присъстват в мембраните.

6. АНАНАС, ПОЛЕЗЕН ЗА ХРАНОСМИЛАНЕТО

Ананасът съдържа бромелаин, ензим, който помага за усвояването на протеини. Помислете за това след обилно хранене. Бромелаинът също така помага в борбата срещу сърдечно-съдови заболявания, намалява възпалението и ускорява зарастването на тъканите. Съдържанието му на манган, което участва в производството на кости. Така че много подходящ в случай на остеопороза.

7. ТИКВА, БОГАТА НА ФИБРИ

Много нискокалорична въпреки сладкия си вкус (20/100 g), но засищаща, тиквата е избор за отслабване. Освен това е много богат на антиоксиданти.

Съдържанието на фибри насърчава добрия транзи

8. ПАПАЯ ЗА ЕНЕРГИЯ

Благодарение на високото си съдържание на витамин С, папаята е плодът, който се консумира, за да стимулира имунната система, злоупотребявана през зимата. 100 г папая всъщност осигуряват 75% от препоръчителната дневна доза витамин С. Той е повече от оранжев!

Семената му, с пиперлив вкус, полезни за запазване на черния дроб и червата.

9. ПОНИЖАВАЩАТА ХОЛЕСТЕРОЛА ЯБЪЛКА

Богата на фибри, ябълката помага да се намалят нивата на лошия холестерол и да се увеличат добрите. Освен това е източник на витамини и минерали, необходими за баланса ни. Не се колебайте да променяте цветовете, има по нещо за всеки!

 Той е добър съюзник за отслабване, защото носи незабавно усещане за ситост.

10. АНТИОКСИДАНТНАТА КРУША

Крушата съдържа кверцетин, мощен антиоксидант, който ни предпазва от сърдечно-съдови заболявания и някои видове рак. Една круша на ден намалява риска от инсулт с 45%.

 Да се ​​консумира с кожата, богата на фибри, добри за транзит.

11.КИВИ

Алкализиращ агент, киви помага за борба с остеопорозата. Пазете се обаче от риска от алергия.

Противно на общоприетото схващане, съдържанието на витамин С в киви е по-високо от това в портокала.

 

 


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери