Благов: 624 хиляди лева ще бъдат отпуснати за укрепване на църквата „Свето Преображение Господне”

# 13.06.2015 13:33 56671

624 хиляди лева ще бъдат отпуснати за укрепване на църквата „Свето Преображение Господне” в Свищов. Средствата са предоставени от Междуведомствената комисия за преодоляване на бедствия и аварии, като това са само част от ремонтните дейности, които общината е реализирала за периода 2014- 2015 година. Това заяви кметът на Свищов Станислав Благов в интервю за радио Фокус – Велико Търново.

 „Предстои укрепване на бреговата ивица край село Вардим в размер приблизително 1 милион лева, ремонт на Детска градина „Слънчо” в размер на 54 хиляди лева, ремонт на Основното училище в село Алеково за 7 700 лева, ремонт на училище в Овча могила за 12 хиляди лева. Ще бъде пренареден паважът на улица „ Тодор Миланович” със стойности от 71 хиляди лева. Всичките тези ремонти се организира в рамките на една година и смятам, че това са много сериозни проекти по инвестиционната програма на Община Свищов, със различните форми на финансиране, както от собствени приходоизточници, така и от проектите на европейските структурни фондове”, обясни кметът Станислав Благов.
 

Източник: Агенция „Фокус”


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери