Задържани опиати и разкрита кражба на кола от свищовската полиция

# SvishtovToday 28.11.2022 09:42 579

Наркотични вещества иззеха служители на полицейското управление в Свищов.

В събота при провеждане на специализирана полицейска операция в крайдунавския град е извършена проверка на 17-годишно местно момче. Намерен и иззет е около1 грам растителна маса, която при полеви наркотест е реагирала на марихуана.

Срещу него е започнато бързо производство. 

Наркотични вещества иззеха служители на полицейското управление в Свищов.

Вчера в хода на провеждаща се специализирана полицейска операция около 21,00 ч. в Свищов е извършена проверка на 19-годишен местен жител. В хода на същата в него са намерени и иззети около 0,5 грама прахообразно вещество, което при полеви наркотест е реагирало на амфетамин.  

Срещу младежа е започнато бързо производство. 

За броени часове служители на полицейското управление в Свищов установиха противозаконно отнет лек автомобил и задържаха извършителя.

Сигнал за случая е получен вчера около 14,30 ч. По данни на тъжителя същия ден е бил пратовизаконно отнет лекият му автомобил, паркиран пред жилището му в с. Александрово. От проведените незабавни действия по разследването е установено, че извършител на деянието е 26-годишен местен жител, известен на полицията и многократно осъждан. Той е бил на гости в дома на тъжителя и е имал достъп до ключа на автомобила. При проверка за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,16 промила. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Автомобилът е намерен изоставен в селото, без видими поражения, с ключа на таблото.

По случая е започнато досъдебно производство. 

 


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери