ПАЧА В НЕДЕЛЯ !

# Reporter Svishtov 29.01.2023 04:28 633

Вчера сутринта се мъчих и после пъчих ,че изчистих двора, гаража, пътеките и стъпалата от падналия сняг. Днес лопатата е зад вратата, почива.  И аз почивам.

За награда днес ще се пъча с ПАЧА. Сега и е времето ! Много я обичам гореща в съпровод на 50 гр. свищовска гроздова, собствено произвадство.

Преди време бях купила две свински крачета и едно ухо. Размразих ги,  изчистих, измих и варих 1-2 часа в тенджерата под налягане до разкапване, за да може лесно да се обезскостят. Свариха се, извадих ги да изстинат, обезкостих ги, нарязах на дребно всичко, без кокалите(те са за Чара). Прецедих бульона, разделих го на две, едната половина за Чара, другага за мен. Цялата тази гимнастика е заради Чара, защото  в нейния бульон не трябва да има подправки.

Вземам си моята половина и продължавам да се мъча и пъча заради КОЛАГЕНА  в свинските крака, по евтино излиза от аптеката. Добавям сол, черен пипер на зърна, две дафинови листчета и нарязаните вкусотии. Варя ги още половин час. Застроивам с едно яйце, добавям стрит чесън на кашица, разреден с ябълков оцет. Предпочитам да добавям чесъна, когато си сипя в чинията. Обичам магданоз и за качул 4-5 зърна лют червен пипер накрая.Това е Пачата- две свински  крачета и едно ухо, варене, ядене. Стигнахме и до наздравицата.

НАЗДРАВЕ !  . 


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери