ИЗБОРИ ПАРИ

# Reporter Svishtov 11.02.2023 05:30 474

ВАЖНО !

На предстоящите избори на 02.04.2023г. участниците от СИК (секционна избирателна комисия) ще получат следните възнаграждения:

  • Председател на СИК - 250 лв.
  • Зам.председател- 225 лв.
  • Секретар- 225 лв.
  • Член на СИК- 195 лв.

Председател, зам. председател и секретар, които носят заключителният протокол на СИК до РИК - В.Търново получават допънително +40 лв.

В комисиите участват представители на всички парламентарно представени партии. От дългогодишният ми опит, като участник във всякакви избори,  пътуването до РИК - В.Търново на тези избори ще отнеме много повече време. Свищов е най отдалечен и пътуването отнема около час и половина на отиване и още толкова навръщане. Чакането за проверка  на протокола не може да се предвиди. Известно е на участвалите в изборите.

Предлагам да се направи следното предложение до  РИК- В.Търново от всички  участващи партии: да се определи екип, проверяващ пристигащите от Свищов комисии с преференции. Последни пристигаме и последни се връщаме. Всички пътуващи до РИК получават +40лв., но допълнителното време е очебийно различно ( Г.Оряховица и Свищов сравнете).

НАПРАВЕТЕ го въпреки партийните различия! 


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери