Магистрите на Свищовската академия от Випуск ’2022 получиха своите дипломи на тържествена церемония

# SvishtovToday 03.04.2023 11:23 368

С тържествена церемония в Стопанска академия „Димитър А. Ценов” се дипломираха абсолвентите, придобили ОКС „магистър” след защита на дипломна работа на 1 и 2 юли 2022 г. по над 40 магистърски програми. Облечени в академични тоги и барети, дипломантите посрещнаха в аулата на родната Алма Матер ректора – проф. д-р Марияна Божинова и придружаващите я декани на четирите факултета. Сред гостите на тържествената церемония бяха зам.-ректори, ръководители на водещи катедри и на магистърски програми, преподаватели, докторанти, родители и приятели на дипломантите.

От името на академичното ръководство, приветствие към абсолвентите-магистри поднесе ректорът, проф. Божинова. „Вие ставате част от над 155-хилядното семейство от възпитаници на СА „Д. А. Ценов. Бъдете уверени, че тази диплома Ви открива неограничени възможности за успешна кариера в сферата на икономиката, администрацията и управлението на всички нива в страната и чужбина”, каза проф. Божинова. Посочвайки множество примери за реализацията на възпитаници на Академията, заемали и заемащи високи ръководни постове (вицепрезидент, министри, кметове, генерални директори и топ мениджъри на водещи компании), ректорът цитира мотото „Днес Свищовски магистър, утре български министър” и пожела на дипломантите здраве, вдъхновение и успешна кариерна реализация като високостойностни специалисти в икономиката на страната ни.

В чест на абсолвентите-магистри от Випуск ’2022 прозвуча студентският химн Gaudeamus igitur. С пожелания да бъдат целеустремени, да следват мечтите си и да носят в сърцата си Стопанска академия „Д. А. Ценов”, дипломите на магистрите от Випуск ’2022 връчиха деканите на четирите факултета – проф. д-р Атанас Атанасов (Стопанска отчетност), проф. д-р Андрей Захариев (Финанси), доц. д-р Светослав Илийчовски (Производствен и търговски бизнес), проф. д-р Маргарита Богданова (Мениджмънт и маркетинг).

Традиционно, тържествената церемония по дипломирането на магистрите завърши с ритуала по хвърляне на академичните барети пред сградата на Ректората. Емоционалните моменти абсолвентите запечатаха в множество снимки пред Свищовското висше училище и пред паметника на Дарителя.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери