Атентат срещу Гешев (Главен прокурор)

# SvishtovToday 01.05.2023 13:10 502

Взривът срещу кортежа на главният прокурор Иван Гешев е бил много мощен, не за сплашване.

Това съобщиха разследващи, които са на мястото на опита за атентат срещу обвинител № 1. Намерени са осколки. Те сочат, че взривът е бил насочен. 

По стъклата на бронирания автомобил, в който се е движел Гешев, има поражения, но Иван Гешев не е пострадал.

Главният секретар на МВР Петър Тодоров съобщи, че ранени няма. 

Взривът е избухнал около 11, 45 часа, съобщи още Петър Тодоров. Той е в Бургас, тъй като е в отпуск, който светкавично е прекъснал.

Няма пострадали - нито главният прокурор нито съпровождащият го екип, нито други лица, каза Петър Тодоров пред репортери в морския град. Той направи кратко изявление без да отговаря на въпроси.

По случая са вдигнати всички сили, които са необходими, за провеждане на мероприятията по изясняване на ситуацията, каза главният секретар на МВР.

Министър Иван Демерджиев е в контакт с всички служби.

Формиран е щаб с участието на МВР, ДАНС, Жандармерията.

Утре премиерът Гълъб Донев свиква специално съвещания в Министерски съвет, в което ще участват вицепремиера и вътрешен министър Иван Демерджиев, всички служби, НСО, ДАНС, Жандармерията, прокуратурата.

Там информацията ще бъде обобщена и ще се предприемат действия,

каза Тодоров.

Ще изпълняваме всички разпореждания на прокуратурата. Недопустимо е да има заплаха за живота и здравето на българските граждани. Нашите действия ще бъдат категорично в защита на живота, здравето и имуществото на всеки български гражданин,

каза Тодоров.

Източник: standartnews.com


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери