Две тв звезди идват в Свищов на фестивала „Орел на Дунава“ 2023 г.

# SvishtovToday 04.06.2023 11:13 4185

С гордост Ви представяме XVII-ия Фестивал на античното наследство " ОРЕЛ НА ДУНАВА", който ще се проведе в Свищов и Нове между 9 и 11 юни 2023 година. Фестивалът е под мотото "ROMA ET BARBARI - DIVIDE ET IMPERA" („Рим и варварите – разделяй и владей!“), организира се от Община Свищов, Исторически музей - Свищов и Съвет по туризъм – Свищов и е най-старият такъв фестивал не само в България, но и на Балканите.

Фестивалът е отворен за всички почитатели на античната история и култура, предлагайки богати възможности за обучение и забавление. Посетителите ще имат възможност да се срещнат с античното наследство, да се включат в различни занимания и да вкусят антична кухня. Ще имат възможност да участват в реконструкции на исторически събития, да виждат демонстрации на римска артилерия, стрелба с лък и прашка, антична фехтовка и кавалерия, както и да вземат участие в състезания за сила и бързина. Ще бъде предоставена възможност за участие в интерактивни ателиета и работилници, предназначени за малки и големи, където всеки може да научи нещо ново за античните занаяти и да опита късмета си в древните настолни игри.

Особено внимание ще бъде обърнато на античната кухня. Тази година имаме удоволствието да Ви представим звездно кулинарно присъствие - известните участници в кулинарни тв-формати Станислав Иванов и Никола Симеонов! Шеф Станислав и шеф Никола ще оценят античната кухня на групите за възстановки и ще приготвят специалитета на фестивала по време на майсторски клас за всички посетители!

Фестивалът ще предложи грандиозна битка, която ще противопостави римляните и варварите. Тази зрелищна възстановка ще демонстрира дипломатическите и военни умения на Римската империя и тяхната стратегия за подчиняване на враждебните племена - разделяй и владей!

Традиционен интерес в програмата предизвикват и дефилето с факли на участниците и гостите, гладиаторския турнир с множество двубои, демонстрациите на въоръжение и облекло на римляни, траки, даки, готи, церемонии и ритуали от отминали времена. За пръв път гостите на фестивала ще се насладят на зрелищния танцов и аудиовизуален спектакъл „Благодаря, България!“ с 3-D mapping, огън и дим, синтез на различни изкуства и празник на сетивата.

Надяваме се, че тази информация ще Ви бъде полезна и че ще можем да разчитаме на Вашето участие и подкрепа за провеждането на това уникално събитие.

Снимки : Facebook

www.EagleOnTheDanube.com

facebook.com/EagleOnTheDanube


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери