НЕЗРЯЩ КОЛОЕЗДАЧ ИЗМИНА 700-КИЛОМЕТРОВИЯ МАРШРУТ ДУНАВ УЛТРА

# SvishtovToday 15.06.2023 10:52 385

Колоездачът с увредено зрение Александър Спасов и 15-годишният му придружител - любителят на планинското колоездене Михаил Петков, успяха да изминат успешно най-дългия туристически веломаршрут в страната Дунав Ултра. Вело-ентусиастите са и първите колоездачи в историята у нас, които изминават маршрута с велосипед тип-тандем (за двама).

Спасов и Петков дадоха началото на своето пътешествие от крепостта Баба Вида във Видин. За по-малко от 3 дни преминаха през над 100 населени места, за да достигнат крайната точка на маршрута – на другия край на страната - с. Дуранкулак, Община Шабла. Постижението на авантюристите е впечатляващо, защото ездата им бе само в светлата част на деня.

Веднага след края на предизвикателството Спасов посвети пътешествието си на каузата за социализиране и активен начин на живот на хора в неравностойно положение. Колоездачът, който вижда с около 2% зрение, не за първи път се впуска в нестандартни за неговото състояние приключения. През 2022 г. Спасов се сертифицира като водолаз.

Относно зрението си, авантюристът сподели, че човек може да види толкова по-далеч, колкото по-устремен е да следва мечтите си...

ДУНАВ УЛТРА ПРЕЗ 2023

В сезона на 10-ата годишнина на веломаршрута Дунав Ултра са подготвени редица изненади. За пръв път ще се проведе поддържащо локално събитие – „Персина на велосипед“ - 55 км офроуд колоездачна обиколка, придружена с туристически преживявания, която ще се проведе на 1 юли 2023 г. по маршрут Белене - Никопол - Белене.

Традиционният преход - масово изминаване на маршрута Дунав Ултра тази година ще стартира на 5 септември от Видин и в рамките на от 2 до 7 дни колоездачите ще преминат през над 700 км по живописни отсечки около Дунав до Дуранкулак.

Повече за Приключение Дунав Ултра: https://dunavultra.com/adventure-box/

Повече за Събитие Дунав Ултра: https://dunavultra.com/dunav-ultra-10-years-after-2023-bg/

Официален сайт Дунав Ултра: https://dunavultra.com

 


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери