Минаха години

# Reporter Svishtov 23.07.2023 03:21 1353

Минаха години и ето къде се озовах?

- В П.Тръмбеш, в болница за рехабилитация и активно лечение на ставни заболявания. Трябва поддръжка и текущ ремонт, не само на жилището, но и на самите нас. Градчето се намира на 40- 50 км от Свищов. Пътува се с автобусче и за около час си там. Минаваш през подлеза, който е чист и се озоваваш пред болницата. Посреща те добре обучен административен персонал. Необходимо е предварителна резервация за 7 дни, след като си минал физиотерапия от местната болница в Свищов. Получаваш направление за лечение в цялата страна. 

Аз избрах за поредна година П.Тръмбеш. Защо ??? Защото е близко и получавам лечение и подобрение на здравното си състояние там. Има басейн с минерална вода и това лятно време е допълнителен бонус към лечението. Това също  е след препоръка на лекуващия лекар. До болницата е парк с чудесно оформени и добре гледани алеи с цветя. Вековни дървета пазят сянка с грижовно надвесени клони над пейките, без да се страхуват от секирата на някой " еколог". До парка има игрище за баскетбол, волейбол, футбол на малки вратички и уреди за възстановяване. Всеки ден ходех да си правя утринната гимнастика там. 

Ние свищовлии се радваме на обгрижването на д-р Христакиева, благодарение на която много свищовлии получават подобрение на здравето си там. Когато свищовските управници не оценяват и не създават условия да задържат доказали се лекари в Свищов, винаги се намира кой да ги оцени по достойнство. Губим ние гражданите. Да не говорим за минералната вода, която се излива в Дунава. " Вода газим, жадни ходим! ".

Толкова години оставаме безотговорно лечебната вода да се прахосва и да ни залъгват с обещания. В Свищов освен, че населението намалява бързо, но се променя и възрастовия състав. Повече са пенсионерите, които се нуждаят от медицинско обслужване. Тичаме в Плевен, Бяла, Белене да ни лекуват и да се раждат децата и внуците ни.  БИЗНЕС ПАРК ЩЕ ПРАВИМ ?! Явно  управлявящите не анализират и отчитат нуждите на гражданите си !

Защо градчета като П.Трълбеш, Павликени и др. се развиват, а ниe не ?! Нямат Академия, но икономически са по добре.

Промяня е нужна !!!

 

 

 


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери