Какво и с какво празнуваме през м. Август ?

# SvishtovToday 01.08.2023 07:17 354

Ето и какво празнуваме през м. Август тази година:

  • 8 Август - Емилия, Емилиан
  • 15 Август - Голяма Богородица
  • 20 Август - Самуил
  • 26 Август - Адриан, Адриана
  • 30 Август - Александър, Алекс

Лятото е времето, в което се настройваме на вълна море и приключения. Това често ни кара да мечтаем, че сме на плажа с коктейл в ръка. А неизменна част от тази картина са освежаващите коктейли.

На вниманието ви представяме петте най-освежаващи и предпочитани летни коктейли, на които може да се насладите в летните жеги:

Куба Либре

Коктейлът възниква след Испано-американската война, точно когато Куба става независима. Ром, кола и лайм, които са смесени в чаша, пълна с лед, е перфектен начин да се справите с жегата.

Маргарита

Почитатели ли сте на текилата? През 1938 година Карлос Херера е направил коктейла точно като за вас. Той смесил текила, трипъл сек и лайм за танцьорката Мардьжъри Кинг, която била алергична към по-голямата част от съставките на аперитивите.Така се родил един от най-популярните коктейли на всички времена.

Космополитън

Всички се сещат веднага за „Сексът и градът“, но има много различни теории за това кой е открил този коктейл. Според някои е бил създаден в Сан Франциско, според други в бар в Манхатън, а нюйоркчани твърдят, че техния град е родното място на коктейла. Може би никога няма да разберем.

Мохито

Неустоимата комбинация от сладост, цитруси и мента, специално направена да подчертава вкуса на рома е перфектната слабо алкоалкохолна лятна напитка.

Мартини

Този микс от водка, вермут, лед и парченце лимон е печеливша комбинация за всички борещи се с напрежението на покер масата в Казино Роял. Но това не пречи да си го поръчате и в бара край вълните. И запомнете: Няма ли мартини - няма парти.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери