Четирима от новите областни управители са възпитаници на Свищовската академия

# SvishtovToday 08.08.2023 10:45 453

Четирима от новите областни управители са възпитаници на Стопанска академия “Д. А. Ценов” в Свищов.

Назначеният във В. Търново Ивайло Здравков е завършил ОКС “магистър” в специалност “Икономика на търговията”, след което е оглавявал Агенцията за държавни вземания, бил е член на Великотърновската адвокатска колегия и преподавател по право, както и доскорошен директор на ТД на НАП.


Новият областен управител на Бургас – Пламен Янев, е магистър по “Застраховане” и е завършил две бакалавърски специалности в Стопанската академия – “Застраховане и социално дело” и “Стопански и финансов контрол”. До този момент е бил зам. областен управител и притежава богат опит в сферата на застраховането и банкирането.


Надя Донкинска е новият областен управител на Враца. Тя е магистър в специалност “Финанси” на СА “Д. А. Ценов” в Свищов и досега е заемала ръководни позиции в банковия сектор.

Завършилият магистърската програма в специалност “Икономика и управление на индустрията” Виктор Стойчев е новият областен управител на Ловеч. Доскорошният главен сътрудник по управление на европейски проекти и програми в МТСП е заемал поста областен управител и през 2022 г. Неговата професионална кариера се свързва с ТП на НОИ и ТД на НАП в Ловеч. Два мандата е и общински съветник в същия град, посочиха от Стопанската академия в Свищов и пожелаха успех на своите възпитаници.
 

Николай ВЕНКОВ

Източник: www.dnesbg.com


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери