Зърнарска S класа за 300 хил. лв. паркира на такси пиаца за „важен“ разговор с Генчев!?

# SvishtovToday 18.09.2023 07:12 2871

„Властта развращава, а абсолютната власт развращава абсолютно!“

(Шарл Дьо Монтескьо)

 

С наближаването на местните избори бедният свищовски избирател започва да се удивлява не само на трупащите килограми примери за начин на живот на кмета Генчев в ресторанта на „Фолклорен извор“ в село Царевец, но и на поведението на неговия най-близък бизнес кръг. Повод за настоящата статия на скромната ни медия е получена в редакцията читателска снимка, направена по пладне на първия учебен ден 15 септември.

 

На снимката ясно се вижда паркиран пред табелката за ТАКСИ пиаца S класа Мерцедес с рег. номер СВ9199ТС и задушевен разговор между кмета Генчев и свищовски бизнесмен от елитния кръг на зърнарите.

Мястото е градинката на пл. „Свобода“, където поредните общински милиони влязоха в нечии джоб за подмяна на павета, засаждане на храсти и цветчета.

 

В този ред на мисли, от позицията на затъналия в ежедневни проблеми и грижи за насъщния редови свищовлия си задаваме следните (не)реторични въпроси:

  1. Кметът Генчев и неговият менторски бизнес кръг над закона ли са!?
  2. На най-натоварената свищовска такси пиаца, до църквата на Колю Фичето „Света Троица“, кой може да си позволи да паркира S класа Мерцедес за 300 хил. лева!?
  3. Свищовските таксиметрови шофьори пред кого могат да реагират и сезират за подобно нарушение, покровителствано от кмета Генчев!?
  4. Колко от редовите свищовски граждани, шофьори (и избиратели) могат да си позволят да паркират без никакъв страх от санкция на такси стоянката на пл. „Свобода“!?
  5. Разговарящите на снимката не са ли същите главни герои от нашия материал за задължително явяване на свищовски деца – футболисти за среща с кмета за получаване на подаръци!?
  6. Мислят ли кмет и менторски бизнес кръг, че е лесно да си таксиметров шофьор в обезлюдения за само два генчеви мандата с 12 хил. жители град и община Свищов!?
  7. Какъв оборот и печалби трябва да има един шофьор на такси за да подкара S класа поръчков Мерцедес за 300 хил. лева!?
  8. Защо кметът Генчев не сезира компетентните органи за погазването на правилата за ползване на зона за престой на таксита (подсказваме на доктора по етнология, че това е пътен знак Е20)!?

 

В заключение припомняме, че това е снимка от деня, когато стотици свищовски ученици поеха за първия учебен ден към класните стаи и техните любопитни очи видяха както отново заработилия („незаконен“ според твърдение на Генчев) светофар на пл. „Свобода“, така и … паркираната в нарушение S класа Мерцедес на такси пиаца!?

Същият автомобил редовно паркира и на инвалидните места пред стадион Академик.

 

А зърнарите са тези, които днес блокират цялата страна!

Дали автопаркът им не иска обновяване?

 

Кр.Петров

Източници:

https://bg.your-best-home.net/7366794-what-does-it-cost-to-get-the-taxi-license

https://svishtovtoday.com/article/8574/genchova-gavra-s-akademik-pod-stroy-za-podaratsi-i-instruktazh

https://www.shofior.com/regulations/naredba-za-taksimetrov-prevoz-na-putnici

 


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери