ОИК – Свищов регистрира широка народна коалиция „ПП-ДБ, СДС, ВМРО-БНД, НИЕ ИДВАМЕ“ с кандидат за общински кмет гл. ас. д-р Стефан Проданов

# SvishtovToday 19.09.2023 06:48 816

Уважаеми съграждани,

Скъпи свищовлии и жители на селата от нашата община,

С радост съобщаваме, че Общинската избирателна комисия в Свищов допусна до регистрация Местна коалиция  „ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА - ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" (Коалиция „ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА - ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“, ПП „СЪЮЗ НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ“, ПП „ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ“, ПП „НИЕ ИДВАМЕ“) до участие в предстоящите местни избори за кмет на общината, кметове на кметства и общински съветници.

След голяма битка с тежките бюрократични спънки, които Изборният кодекс предвижда за създаване на такъв широк местен формат ние вече Ви подаваме ръка. При нас партийното начало отстъпи в полза на защита на местните интереси, като представителите на формациите, които в национален план понякога имат противоречиви политически възгледи се обединиха в общината. Ние сме заедно в името на това, да докажем, че можем да се превърнем в носители на идеята за надпартийност, борба със задкулисието, което управлява Свищов вече осем години и непримиримост с посредствеността, която превърна нашия град и селата от проспериращи населени места в най-бързо изчезващите демографски в национален план.

За това си има ясна причина и ние не се страхуваме да я назовем. Това е моделът на управление, създаден и поддържан от настоящия кмет. Затова призоваваме всички политически формации, които имат волята, организациите на неправителствения сектор, които формират културния, образователния и градския облик на Свищов да се присъединят към нас! Подаваме ръка за взаимна подкрепа към видните личностите на Свищов, чиито имена и авторитет могат да увлекат хората и да им дадат вяра и надежда, че всяко лошо състояние трябва да има своя естествен край! Нека тази ръка бъде в името на Свищов и неговото запазване от неминуемо заличаване, ако този модел на управление се запази!

Широката народна коалиция ще участва в местните избори на 29 октомври 2023 година за кмет на община Свищов, общински съветници и кметове на кметства в с. Алеково, с. Александрово, с. Българско Сливово, с. Червена, с. Драгомирово, с. Горна Студена, с. Хаджидимитрово, с. Козловец, с. Морава, с. Ореш, с. Овча могила, с. Совата, с. Царевец, с. Вардим.

Партиите от коалицията виждат в лицето на гл. ас. д-р Стефан Проданов, обединителна фигура, която да стане изразител на надеждите за ново начало. Време е демокрацията, справедливостта, професионализма да се завърнат в управлението на нашата община! Време е Общинският ни съвет да събере не анонимни фигуранти, разпределени по листите на отделните политически партии от един и същи човек,  а хора с експертиза и морал, които да знаят как да дадат подкрепа на мъдрите управленски решения, но и да  бъдат спирачка и коректив на лошите – нещо, което през последните осем години хората в града и селата забравиха, че е възможно.

Коалицията ни е учредена в деня на големия празник „Вяра, надежда, любов“ на 17 септември 2023 год. като заедно до гл. ас. д-р Стефан Проданов застанаха с имената и подписите си доц. д-р Емил Николов от коалиция „ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА – ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“, Радослав Иванов от коалиция „ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА – ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“, проф. д-р Андрей Захариев, представител на „СЪЮЗА НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ“, Пламен Борисов, от името на патриотите от „ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ“ и Йордан Крумов, водещ формацията “НИЕ ИДВАМЕ“.

Заедно тръгваме по нелек път, за да върнем авторитета, престижа и позитивния  облик на Свищов. Цяло едно поколение израсна без да помни онзи град и онези села, пълни с живот и младост, които нашите родители ни оставиха.

Ние какво ще оставим на децата си?

Благодарим Ви за доверието!

 

С уважение:                                       

Предизборен щаб на Местна коалиция

„ПП-ДБ, СДС, ВМРО-БНД, НИЕ ИДВАМЕ“

www.stefanzasvishtov.com


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери