„Генчев карък: поредна ВиК авария в центъра на града“

# SvishtovToday 19.09.2023 19:03 539

С откриването на новата уч. 2023/2024 година в Стопанската академия до пешеходната пътека пред барелефа на Ценов потече ручей с питейна вода.

Този път мястото на аварията се оказа без прецедент. Разкопан бе положеният още при социализма мраморен паваж до разрушеното северно крило на факултетския корпус. Дефектиралата тръба следва трасето на старата улица от х-л Дунав до Ректората, която вече не съществува и е част от пл. "Алеко" и пешеходната зона в центъра на града. Старите свищовлии помнят улицата преминаваща пред бутката на Бай Вечо, отправяща се на север и преминаваща покрай кафе-сладкарница „Кременчуг“ и Снек бар-а, канцелариите на ФК „Академик“ .

Напълно възможно е именно тази ВиК авария да е причина за овлажняване и слягане на терена към Банара, довело до мащабните напуквания и настоящи ремонтни работи в академичния сграден фонд.

Определено с настъпването на дните на "Свищовските лозници" ВиК каръка на кмета Генчев няма край. Авария след авария, изкоп след изкоп, дупка след дупка, теч след теч. А хората продължават да мигрират и напускат града на Алеко, където неговият съвременен герой скоро трябва да си ходи с еднопосочен билет, където му е мястото - на село Царевец!


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери