Аристокрация от пенсионери яде и пие на корем, а кмет Генчо плаща!?

# SvishtovToday 20.09.2023 21:12 4528

Възмутени възрастни жители на нашата община сигнализираха в редакцията на скромната ни медия за пореден скандален случай, достоен за описаното от Алеко „По избори в Свищов“. Като за откриване на панаира елитна прослойка на пенсионери-аристократи, начело с кметицата на с. Вардим Сенка Пенчева Добрева бе почерпена предизборно от кмета Генчев в рибния ресторант в м. Паметниците край Свищов. Удоволствието да ядат и пият на корем обаче се оказало само за двадесетина избрани елитни представители на гилдията на пенсионерите от китното крайдунавско село. За стотиците други пенсионери от с. Вардим останала утехата, че и за тях щяло да има, но следващия път.

Видно от снимковия материал, предоставен от будни жители на общината Генчев вече е загубил ведрото лице на сигурен в успеха си кандидат за трети мандат и вече вижда поражението от широката народна коалиция, обединяваща множество партии и граждански сдружения. Неговото неистово желание да бъде единствения избраник на възрастните хора в свищовска община се сблъсква с жестоката реалност на наставащото разделение между редовите отрудени пенсионери и тяхната елитна аристокрация от шефове на пенсионерски клубове и организатори на самодейни състави. За тази елитна аристокрация Генчев е заделил огромни пари. С тях се осигуряват почерпки на пенсионери за многобройните празници, които по православния календар са поне веднъж месечно. Но Генчев надминава и най-бруталните примери от перото на Алеко – той поема и разноски за индивидуални почивки и организирани екскурзии под надслов: „Спокойно кмета Генчо плаща!“

Платените от Генчо стотици мероприятия изискват десетки хиляди левове годишно. Такива пари обаче Генчев няма като официални доходи. Пред Сметната палата и КПКОМПИ той декларира за 2022 год. скромните 41011 лв. Очевидно или иде реч за скрит оборот на безотчетни пари от етикираните от нас „кухи“ проекти за милиони с мижав ефект за благоденствието на Свищов и селата, или … за джакпот от игрална зала, който Генчев щедро споделя със своите съграждани. Последното обаче е малко вероятно с оглед на обратните сведения за мащабни кметски дългове към казина и игрални зали в столицата и съседни градове.

При всички обстоятелства задаваме въпроса за морала и достойнството при „пазаруването“ на гласове преди избори чрез почерпки и екскурзии. За да има безотчетни такива десетки хиляди лева, очевидно някой ги дава за да стигнат до … кметския портфейл, а оттам до касата на ресторанта, санаториума или превозвача при екскурзиите.

Ето защо нашата медия ще продължи с разкритията за Генчев, за който днес в набиращо огромна популярност видео интервю главния секретар на СДС Илия Лазаров каза от първо лице:

Градът на Алеко не може да се управлява от Бай Ганьо!?

 

 

Отлично информирани източници от средите на партията, която ще не ще издига Генчо за кмет споделят своята тревога от тежките имиджови щети, които подвизите на Генчев в хотелските стаи и казино на „Принцес“ в София вече носят на самата партия на всички нива, че дори и на най-високото ниво. За това и информацията, че на именно най-високо ниво Генчев „сготвен“, а Свищов е „отстъпен“, ще се окаже самата истина!

В този ред на мисли помпозният комитет от 150 видни личности така и не се яви вносител на подписка пред ОИК в подкрепа на Генчев за трети мандат. Запознати споделят, че след поредицата медийни разкрития редица достойни свищовци, явили се по принуда или заблуда да се подпишат на това безрезултатно (към днешна дата) мероприятие, са оттеглили своята подкрепа. Оценката за репутационните щети от залагането на име, чест и достойнство, при подкрепата за отписан дори и от своите партийни началници кмет е тразва и болезнено вярна.

 

Времето на Генчевия упадък за свищовска община изтича! Вече има надежда, вече има регистриран в ОИК отбор на обединената опозиция. Широкият народен фронт за спасение на град, села и община може и знае как!

 

Ив. Маринов

 

Източници:

https://iisda.government.bg/ras/executive_power/townhall/992

https://ploshtadaleko.com/2023/09/19/5274/

https://register.caciaf.bg/2022/1C58B11D-5E98-447F-82D1-F47B6C7FE665139086.xml

https://youtu.be/3qhMEjEulec

 


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери