Хиляди „безстопанствени“ павета и сметка за половин милион за ремонта на пл. „Свобода“!?

# SvishtovToday 05.10.2023 12:15 1031

В редакционните канали на скромната ни медия постъпи фотосвидетелство за хиляди разпиляни нови павета, разтоварени до свищовската автогара. Тяхната форма и вид е идентична с тези на пл. „Свобода“, където над половин милион лева намериха своето предизборно назначение.

Заедно с цветята и храстите около емблематичния родолюбив паметник поредните стотици хиляди, изтекли от джоба на свищовските данъкоплатци рязко контрастират с грижата на добрия стопанин.

Питане с особена актуалност:

  • А къде е старата паважна настилка около паметника на Свободата?
  • Вярно ли е, че тя е извозена и изхвърлена на градското сметище?

Отбелязваме, че това е паважна настилка с неограничена трайност, чието пренареждане щеше да струва десетки пъти по-икономично за бюджета на община Свищов. Цепените гранитни павета ни пренасят в славното минало на Свищов. Тези павета са и предпочитан материал за настилки от древни времена до наши дни, поради своята издръжливост на различни атмосферни условия. Освен че е по-икономично, използването им щеше да запази възрожденския дух в пространството около паметника на свободата.

При самосезиране от страна на общинската администрация и контролните органи сме готови да предоставим разполагаемите снимки  и свидетелства.

 


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери