9 въпроса към 5-ма кандидат-кметове на община Свищов

# SvishtovToday 26.10.2023 06:48 1397

1. Svishtovtoday: Изборите предстоят. Какво очаквате като резултати?

Стефан Проданов: Вярвам в гласа на народа! Очаквам позитивен резултат за нашата коалиция и за другите опозиционни сили. Свищов поема по нов път!

2. Svishtovtoday: Какво ще повиши изборните резултати в Община Свищов?

Стефан Проданов: Срещите с хората, поемането на конкретни ангажименти, визията за по-добро и прозрачно управление. Откритостта в общуването с гражданите на община Свищов.

3. Svishtovtoday: Очаквате ли честна предизборната битка? Възможен ли е политическия феърплей в града ни?

Стефан Проданов: Предизборната битка като цяло дотук преминава в духа на феърплея. Но не съвсем. Както споделя Алеко преди 130 години: „Няколко пъти бяха викани в окръжното управление селските кметове и писари и върху тях се упражнило „моралното влияние“. Настоящият кмет се опита да въздейства от позицията си върху администрация, учители, служители, спортни и пенсионерски клубове. Хората обаче са свободни в своя избор и резултатите ще покажат, че не могат да бъдат манипулирани.

4. Svishtovtoday: Какво бихте направили и какво - не, в настоящата предизборната кампания?

 Стефан Проданов : Хвърлям много енергия и усилия, за да запозная съгражданите с идеите на нашата коалиция и на екипа ни. Не съм готов да лъжа и да обещавам невъзможни неща.

5. Svishtovtoday: Свищов се намира в безпрецедентна демографска и икономическа криза. Една Ваша идея за съживяването на Свищов?

Стефан Проданов: Проблем на проблемите за община Свищов наистина е демографската катастрофа. Ситуацията е безпрецедентна за страната и изисква вниманието не само на местните власти, но и на правителството! Този проблем е свързан и с липсата на инвестиции и нови работни места, с чувството за безперспективност. В нашата предизборна платформа сме предложили набор от краткосрочни и дългосрочни мерки, с които да почнем да противодействаме на кризата. Нещата са тревожни и комплексни и само с една идея няма да стане!

6. Svishtovtoday: Необходима ли е целенасочена политика за подпомагане на изоставащите, обезлюдени райони или те трябва да разчитат на собствени сили?

Стефан Проданов: Най-накрая политиците и обществото ни трябва да разберат, че градовете и селата, разположени по река Дунав загиват. Целият Дунавски регион се превръща в икономическа пустиня! Необходими са спешни мерки и целенасочена държавна политика, за да се съхранят крайдунавските селища. Няма да се уморя да призовавам за фокусирана регионална политика и създаване на Дунавска стратегия. Изоставането спрямо други региони и спрямо Южна България е колосално и не може да се навакса със собствени сили!

7. Svishtovtoday: Какво трябва, може и ще направите за Свищов в новия мандат 2023-2027 г.?

Стефан Проданов :Трудно е да се представи накратко какво трябва да свършим през новия мандат. Ще спомена за най-краткосрочните задачи. Възстановяване на доверието между администрацията и гражданите, за което предлагам подход на отворените врати. Това ще помогне за разбирателството в общността ни и ще гарантира, че действията на кмета отговарят на реалните нужди на обществото. Ключово е и изграждането на ползотворни отношения с новоизбрания общински съвет, който отново трябва да бъде върховния орган на местното самоуправление! Приемане на 4-годишен план за обновяване и модернизация на обществената инфраструктура. Създаване на обществен съвет по демографските въпроси. Демографският проблем е ключов за общината, планът за развитие на общината трябва да е насочен към всичките му проявления: стимулиране на местната икономика, привличане на млади семейства и поощряване на раждаемостта, по-добри услуги и електронно управление, активна кампания, която да разкрие възможностите в община Свищов.

8. Svishtovtoday: Вашето мото/девиз в политиката?

Стефан Проданов: Което не е полезно за кошера, и за пчелата не е полезно.

9. Svishtovtoday: Свищов в едно изречение?

Стефан Проданов:  Свищов е моят роден град, каузата „Свищов“ е най-важна, ще работя упорито заедно с вас за нашето бъдеще, за бъдещето на децата ни!

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление !

Публикацията е безплатна и е изпратена на всички кандидат кметове на Община Свищов.

 


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери