9 въпроса към 5-ма кандидат-кметове на община Свищов

# SvishtovToday 26.10.2023 08:21 898

1. Svishtovtoday: Изборите предстоят. Какво очаквате като резултати?

Младен Лисичев:  Очаквам промяна – ново управление с повече грижа за хората и общината и с повече компетентност и отзивчивост.

2. Svishtovtoday: Какво ще повиши изборните резултати в Община Свищов?

Младен Лисичев: Смятам, че различният профил на кандидатите за кмет на общината ще даде на хората избор и вместо да казват „няма за кого да гласувам”, повече от тях  ще отидат до урните с желание за по-добър живот.

3. Svishtovtoday: Очаквате ли честна предизборната битка? Възможен ли е политическия феърплей в града ни?

Младен Лисичев: Битката вече „върви” и точно тези, които претендираха за добро отношение, нарушават честната игра. Какво значи „ако не съм аз кмет, ще ви закрият училището”, „ще извадя компромат на 27-ми”? Ще спестя други примери, главно от един кандидат.

4. Svishtovtoday: Какво бихте направили и какво - не, в настоящата предизборната кампания?

Младен Лисичев: Вече го правя – убеждавам хората, че имам познанията, желанието и твърдото намерение да променя нещата към по-добро, заедно с екипа си.

5. Svishtovtoday: Свищов се намира в безпрецедентна демографска и икономическа криза. Една Ваша идея за съживяването на Свищов?

Младен Лисичев: Не може само с една идея, но: Помощ за млади предприемачи + Стипендии за студенти по медицина и учещи за медицински сестри +.

Присъствено обучение на студентите с осигуряване на работа тук могат да съживят града на първо време. Родилен дом и икономическа зона ще подсигурят по-далечното бъдеще.

6. Svishtovtoday: Необходима ли е целенасочена политика за подпомагане на изоставащите, обезлюдени райони или те трябва да разчитат на собствени сили?

Младен Лисичев: Може би ще ви изненадам, но ако държавата се постарае да не пречи, може да се окаже по-полезна от това „да помага”. Понякога противоречащи си и объркани нормативни актове съсипват и най-добрите намерения.

Разбира се има неща от такова ниво, че без намесата на държавата не може – тук е ролята на кмета да бъде добър дипломат и да защити интересите на общината по най-добрия начин.

7. Svishtovtoday: Какво трябва, може и ще направите за Свищов в новия мандат 2023-2027 г.?

Младен Лисичев:  Ще направя всичко необходимо, за да бъдат Свищов и общината по-подредени, по-чисти и привлекателни за живот. И едно категорично по-добро и прозрачно управление основано на нуждите на хората и с тяхната помощ.

8. Svishtovtoday: Вашето мото/девиз в политиката?

Младен Лисичев: В момента девизът ми е: „Прави каквото трябва и да става каквото ще стане”. Може да служи и извън политиката…J

9. Svishtovtoday: Свищов в едно изречение?

Младен Лисичев: Свищов ми е радост, болка, малко тъга, но и много оптимизъм.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление !

Публикацията е безплатна и е изпратена на всички кандидат кметове на Община Свищов.

 

 

Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери