9 въпроса към 5-ма кандидат-кметове на община Свищов

# SvishtovToday 27.10.2023 08:36 1250

1. Svishtovtoday: Изборите предстоят. Какво очаквате като резултати?

Емилия Цветанова: На първи тур очаквам балотаж, а след това Община Свищов да има нов кмет! Избирателят, ще реши на 29 - ти.

2. Svishtovtoday: Какво ще повиши изборните резултати в Община Свищов?

Емилия Цветанова: Информираността на гражданите!

3. Svishtovtoday: Очаквате ли честна предизборната битка? Възможен ли е политическия феърплей в града ни?

Емилия Цветанова: До момента предизборната кампания според мен протича нормално! Не само очаквам, а разчитам на честна битка!

4. Svishtovtoday: Какво бихте направили и какво - не, в настоящата предизборната кампания?

Емилия Цветанова: В хода на предизборната кампания съм водена от вътрешните си убеждения и усещания - чест и достойнство! Не бих действала противозаконно и аморално! Не всичко е на всяка цена!

5. Svishtovtoday: Свищов се намира в безпрецедентна демографска и икономическа криза. Една Ваша идея за съживяването на Свищов?

Емилия Цветанова: Време е всеки, който все още продължава да се бори, инвестира и създава работни места да получи нужното уважение и достъп до качествени административни услуги! Създаване на работещ „Бизнес оперативен център“ към Община Свищов, който да отговаря на нуждите на стопанските субекти и да насърчава дела на икономически активните лица в общината, посредством ефективно и бързо обслужване на принципа „на едно гише“ при административни режими и комуникация с институциите. Предоставяне на информация и консултация за действащи и предстоящи програми с възможности за финансиране. Регулярни приемни дни при кмета на Община Свищов за среща с хората развиващи икономически дейности.  Намаляване на административната тежест за бизнеса посредством въвеждане на облекчени административни процедури и намаление на таксите за инвеститори.  Подкрепа за развитие на малките местни производители от всички сектори на производство. Облагородяване на откритите пазари на територията на общината. По- дейно участие в сътрудничества с трансграничен, европейски и междурегионален характер. Относно проблема с демографската криза мерките, които могат да се вземат са на първо време увеличаване на еднократната помощ при раждане на дете в Община Свищов и програма за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми, финансиране на Инвитро програми.

6. Svishtovtoday: Необходима ли е целенасочена политика за подпомагане на изоставащите, обезлюдени райони или те трябва да разчитат на собствени сили?

Емилия Цветанова: Останали в периферията на град със затихващи функции, селата освен нежелано място за живот от младите хора, са се превърнали в предизвикателство за местното население и техните ежедневни потребности. На фона на едно или две населени места акумулиращи в себе си финансов ресурс и благоденствие, останалите са изправени пред все по – разрастваща се нищета. С предложените от нас стъпки се надяваме да окуражим населението на всички петнадесет села и да им покажем, че не са забравени и с много труд и вяра можем да ги превърнем в места където се живее достойно! Реконструкция на водопроводната мрежа. Намиране на решение на проблемите с безводието.  Организиране на обучения и семинари и оказване на административна подкрепа на дребните местни животновъдни и растениевъдни стопанства. Осигуряване на енергийно ефективно осветление. Разширяване на услугите в домашна среда чрез увеличаване на капацитета на услугите домашен помощник, социален и личен асистент. Ремонт, обзавеждане и оборудване на читалищата.  Подобряване на условията в помещенията на пенсионерските клубове. Подсигуряване достъпа до лекарствени продукти, посредством обслужване на място на жителите на отдалечените населени места.  Рехабилитация на тротоари. Изграждане на по – приветлива среда за живот чрез извършване на ремонт и реконструкция на съществуващите и изграждане на нови места за отдих съобразени с възможен достъп на хора в неравностойно положение.

7. Svishtovtoday: Какво трябва, може и ще направите за Свищов в новия мандат 2023-2027 г.?

Емилия Цветанова: Първото, което трябва да се направи е пълна финансова ревизия на Община Свищов в предходното управление! А, що се отнася до моженето и действията, ще следваме изцяло насоките за развитие на Община Свищов, които сме начертали в предизборната кампания!

8. Svishtovtoday: Вашето мото/девиз в политиката?

Емилия Цветанова: Ще оправдаем доверието на хората с отговорност, чест и морал!

9. Svishtovtoday: Свищов в едно изречение?

Емилия Цветанова: Родният ми град- да го видя отново възроден!

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление !

Публикацията е безплатна и е изпратена на всички кандидат кметове на Община Свищов.

 


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери