Нова седмица - нов Общински съвет и нова маркировка

# SvishtovToday 05.11.2023 08:23 609

Областният управител на Великотърновска област Ивайло Здравков е издал заповед касаеща насрочване на първото заседание на Общински съвет - Свищов мандат 2023 г.- 2027г. То ще се проведе в понеделник - 06 ноември от 11h в ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови“. 

Клетва ще положат избраните общински съветници, кметове на кметства и кмет на община Свищов в съответствие на Закона за местното самоуправление и местната администрация. Церемонията ще се проведе в присъствието на областния управител, председатела на ОИК - Свищов и желаещи граждани.

В местния парламент ще има, както добре познати лица така и нови. При досега управляващите няма изненади. Опозицията в следващите четири години ще бъде отговорна в лицето на МК „ПП-ДБ, СДС, ВМРО-БНД, НИЕ ИДВАМЕ“ - 6 мандата, БСП - 3 мандата, ИТН - 2 мандата и ВЪЗРАЖДАНЕ - 2 мандата, ДПС- 3 мандата. При 13 от 29 мандата в общинския съвет, мнозинство ще имат от Герб и ДПС.

В понеделник започва и обновяване на хоризонталната маркировка в гр. Свищов. Радващо в случея е че, старото- ново управление започва да изпълнява една от основните цели  от предизборната програма на д-р Стефан Проданов и МК #ЗаедноЗаСвищов. След пътната марировка следва да се обърне внимание и на пътните знаци и тяхното обновяване и поставяне според изискванията на закона. С интерес ще следим за изпълнението на тези дейности, дано този път водните боички за пешеходни пътеки да са в миналото и с доброто качество предпазят и спасят човешки животи. 


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери