Общинският съветник Стефан Проданов посети конференцията по случай Световния ГИС ден 2023

# SvishtovToday 16.11.2023 09:34 569

По покана на ЕСРИ България, филиалът на глобалния пазарен лидер в геопространствените технологии общинският съветник Стефан Проданов посети конференцията по случай Световния ГИС ден 2023.

Географските информационни системи съчетават пространственото местоположение на обектите с описателната информация за тях. Комбинирането и визуализирането на тези данни в слоеве подпомага по-доброто разбиране на събитията и взаимовръзките между обектите. Географските информационни системи развиват пространственото мислене на студентите и подпомагат процеса на изследване, обсъждане и решаване на проблеми от реалния свят; предоставят възможност за интегриране и анализ на данни от разнообразни източници и придобиване на знания, за разбиране на сложни зависимости, взаимовръзки и тенденции.

Поради това създаването на ГИС специалисти е от особено значение и следва да е един от приоритетите на съвременното образование. Във форума участваха европейски и български институции, фирми и неправителствени организации.

Специален гост беше министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков, който връчи награди на победителите в студентските и ученически състезания.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери