Кмет на ГЕРБ „освобождава“ наказателно председател на пенсионерски клуб в Свищов!?

# SvishtovToday 21.11.2023 13:22 1928

В град Свищов чудесата при управлението на Генчо Божинов Генчев продължават. След тържествената инагурация за трети общински и пети пореден кметски мандат (добавяме два селски), проведена в помпозна обстановка Г. Генчев започва стягане на редиците.

Този път обект на неговата атака са пенсионерските клубове в Свищов и по-конкретно Културен клуб на пенсионера „Щастливеца“. По информация на пенсионери, активисти на пенсионерските клубове в петък (17.11), в общинското помещение на визирания клуб се е провело събрание на актива в присъствието на кмета от ГЕРБ Г.Генчев. За всеобща изненада и в пълен разрез с Устава на „Съюз на пенсионерите – 2004 Обединени“ кметът е освободил от длъжност заемащата над две десетилетия председателска позиция в клуба Мария Радулова.

В страх от кметския гняв присъствалите на събранието активисти не споделят повече детайли от саморазправата на кмета с достоен възрастен човек и личност.

Нашата скромна медия ще направи собствено журналистическо разследване за намесата на кмет в делата на най-голямата в страната неправителствена организация като ще отправи своите въпроси към:

Валентина Николова – Председател на УС на „Съюз на пенсионерите – 2004 Обединени“;

Ръководството на ККП „Щастливеца“ – Свищов;

Бойко Борисов - Председател на ПП „ГЕРБ“, както и на областния и общински председатели на структурите на партията;

Общински съвет на пенсионерските клубове в община Свищов.

В случай на упражнено недопустимо поведение от лице с власт спрямо редови свищовски пенсионер настоящият материал следва да се приеме и като сезиране и компетентните правораздавателни органи.

Оставяме отворен въпроса на база на какво основание и с чия намеса именно две пенсионерски структури позволиха на предизборния плакат на Г. Генчев от ПП ГЕРБ да бъдат написани фирмените им  имена като подкрепящи кметската му кандидатура. Визираме „Съюз на пенсионерите 2004 – обединени“, „Общински съвет на пенсионерските клубове в община Свищов“. Техните устройствени документи и публични изяви на ръководство потвърждават, че „Ние сме против партиите, защото според устава ни Съюзът е неправителствена организация, непартийна“ (цит. Валентина Николова, председател на организацията).

Автор: Кр. Йончев

 

Източници:

https://www.regnews.net/news/16920119849516/

https://www.bta.bg/bg/news/bulgaria/464540-ot-sayuz-na-pensionerite-2004-obedineni-preduprediha-che-ot-tyahno-ime-se-g


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери