Времето в четвъртък слънчево

# Reporter Svishtov 08.02.2024 02:29 187

ВРЕМЕТО НЕ ЧАКА !
Свищов днес !
Добро утро от Свищов !

Прогноза за времето в Свищов и региона: Максимална температура 19°, минимална 3°.

Ясно и топло утро. В 6 часа 6 градуса, в 10 часа 12 градуса, в 12 часа 15 градуса, в 15 часа 19 градуса. По топло от вчера. .

Продължителността на деня 10ч11м. Слънцето изгрява в 7.27ч и залязва 17.38ч. 

Вятър  от ЮЗ  5- 7м/ч сутрин, ЗЮЗ 9км/ч следобед  утихване

Облачност  56- 12% 

Вероятност за валежи 0%  

валежи  0.00 мм

дъжд  .00 мм 

сняг 0.00 мм

Влажност   56%

Видимост 11- 16км

Качеството на въздуха 64АQI сутринта, следобед става 86АQI-  стойности, които не са приемливи за здравето на чувствителните групи от хора. Те могат да почувстват дразнене на гърлото и затруднено дишане( кашлица и задух). Носете си маските и лекарствата, за всеки случай. Съкратете времето на открито

При тези показатели за времето само можем да кажем с две думи"Хубаво време!". Една разходка из родния град, където на всеки ъгъл и улица се спъваме в история е подходящо време.

Започваме с днешната картинка. Това дърво на колажа се извисява на мястото, където е била къщата на Цветан Радославов. Старо, гордо и все още живо. Дано не го харесат еколозите и да остане само дънера и корените. На южната стена на къщата имаше барелеф на Раковски. Той е бил чест гост в този дом. Къде ли е потънал в прах и забрава сега този барелеф?

Слънчевото и хубаво време ни изкарва по дворовете и започваме да чистим. Така правят и на ул."Кирияк Цанков". Нека ни е чисто у дома, а боклука на улицата и по стълбите. Кой да има каже къде да си хвърлят боклука? Контрол има ли ?

Третата снимка е на стария родилен дом, сега социална служба. Там родих и двете си деца. По старите свищовлии може да си спомнят д-р Христов, акушерката Захариева, която е израждала мен преди 74 г. и децата ми. 

 Дано съм допринесла малко за по доброто настроение днес. 

Хубаво време и хубави спомени.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери