Марихуана в двама свищовлии и бързи производства за тях.

# SvishtovToday 01.04.2024 07:44 295

Наркотични вещества иззеха служители на РУ – Свищов. В събота около 23,00 ч. в Свищов при провеждане на специализирана полицейска операция за противодействие разпространението на наркотични вещества е извършена проверка на непълнолетно момче от същия град. Намерена и иззета е саморъчно свита цигара, съдържаща растителна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис.  По случая е започнато бързо производство.

 

Наркотични вещества иззеха служители на РУ – Свищов. Неделя вечерта в крайдунавския град е извършена проверка на 19-годишен местен жител. Намерена и иззета е свивка, съдържаща около 0,5 грама растителна маса, която при полеви наркотест е реагирала на марихуана. Започнато е бързо производство. 

Водач, употребил алкохол е самокатастрофирал в с. Българско Сливово. Произшествието е станало вчера около 05,30 ч. По първоначална информация лек автомобил, управляван от 20-годишен местен жител е напуснал пътното платно и се е ударил последователно в къща и железобетонен стълб на електропреносната мрежа. Водачът е с леки охлузвания. При проверка за употреба на алкохол, апаратът е очел 1,41 промила. Причинени са значителни материални щети. По случая е образувано досъдебно производство.
Служители на полицейското управление в Свищов разследват причините за пожар на лек автомобил в с. Алеково. Сигнал за случая е получен вчера сутринта. От проведените до момента действия по разследването е изяснено, че огънят е възникнал около 02,00 ч. на 31 март. В резултаят на това лекият автомобил е напълно изгорял и е засегнат намиращ се в близост друг автомобил. При първоначалния оглед данни за умишлен палеж не са установени. Работата по изсняване на случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

 


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери