„Спасение“- новият роман от Елена Чамуркова

# SvishtovToday 02.04.2024 11:05 204

„Спасение“ е разказ за изгубената, изстраданата и намерената Любов, но не само.

Любовта спасява телата, душите и живота ни. Връща ни към нас самите и към смисъла от съществуването ни.

Любовта във всичките ѝ измерения е най-великата и най-спасителната човешка емоция.

„Спасение“ не е класически роман със завръзка, кулминация и развръзка. Сюжетът се заплита около една ненавременна, безсмислена и неразгадана смърт на млад мъж, събитията преди и след нея. В едри щрихи са преплетени две любовни истории, а времевата рамка е разгърната в периода от късния социализъм до наши дни.

През потока на съзнание на една жена и двама мъже, чийто съдби животът е завързал по невероятен начин, са пресъздадени пъстрите, шеметни, даващи и отнемащи надежда на стотици хиляди българи години. Това не е моментна снимка на действителността, а художествено обобщение на стремежите, загубите, победите и спасенията на няколко поколения.

 

Елена Чамуркова е автор на романите „Обществена поръчка“, „Изнудвачът“ и „Заговорът“. Носител на награда „Култура“ за дебютен роман на Община Велико Търново, на награда от Национално общество за литература и изкуства /НОЛИ/ В. Търново и на трето място в Националния конкурс „Граждански будилник“ на Български център за нестопанско право за разкази с високо художествено и смислово съдържание за граждански права и свободи.

 


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери