Обир в Свищов, нередовни МПС-та и марихуана хванати през почивните дни в крайдунавският град

# SvishtovToday 10.06.2024 07:13 687

Нерегистриран мотопед, установиха служители на РУ – Свищов.

В петък при провеждане на специализирана полицейска операция в Свищов е извършена проверка на мотопед, без поставена регистрационна табела, управляван от 32-годишен неправоспособен водач от същия град. В хода на проверката е изяснено, че мотопедът не е регистриран по установения ред.

Започнато е бързо производство.

За броени часове служители на РУ – Свищов задържаха извършител на грабеж от тотопункт в крайдунавския град.

В управлението съдействие е потърсил местен жител. Той съобщил, че тотопункт в града е открадната парична сума. Към адреса незабавно са насочени екипи на полицията. От проведените първоначални действия е изяснено, че мъж с маска на лицето и слънчеви очила е влязъл в пункта, насочил е към служителката пистолет – играчка и употребявайки сила и заплахи е отнел оборота на пункта, възлизащ на над 800 лв. От проведените незабавни действия по разследването е установено, че съпричастен към извършеното деяние е 29-годишен местен жител. Инкриминираната сума е установена и иззета. Той е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Нерегистрирани автомобили, установиха служители на РУ – Свищов.

В с. Ореш в хода на специализирана полицейска операция са извършени проверки на два мотопеда, без поставени регистрационни табели, управлявани от двама неправоспособни водачи на 31 и 49 години от същото село. В хода на проверките е изяснено, че мотопедите не са регистрирани по установения ред.

Срещу двамата са образувани бързи производства.

Наркотични вещества иззеха служители на РУ – Свищов.

Вчера сутринта в крайдунавския град в хода на специализирана полицейска операция за противодействие разпространението на наркотични вещества е извършена проверка на 18-годишен местен жител. В него са намерени и иззети около 4 грама растителна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис.

Срещу него е започнато бързо производство.

 


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери