Започва лятното издание на Националната финансиада за ученици „Капиталови пазари 2024“

# SvishtovToday 12.06.2024 07:11 122

В резултат на огромния интерес към завършилото на 31 май 2024 г. издание на Националната финансиада „Капиталови пазари 2024“ и поради динамичните процеси на световните капиталови пазари през последните седмици катедраФинанси и кредит към Стопанска академия Димитър А. Ценов, фондация „Проф. д-р Минко Русенов“ и „Делтасток“ АД, обявяват старта на лятното издание на състезанието. То е предназначено САМО ЗА УЧЕНИЦИ от българските средни училища. Целта на Националната финансиада за ученици „Капиталови пазари 2024“ (лятно издание) е да повиши финансовата грамотност и инвестиционната култура на средношколците в България. В рамките на надпреварата всички участници могат да селектират и инвестират в акции на водещи световни компании в симулирана борсова среда. Така, без да рискуват реални парични средства, състезателите могат да се доближат максимално до търговията с реални акции и финансови инструменти с действителни пазарни цени.

Регистрацията за участие в състезанието отнема само една минута и вече е активна на интернет адрес: https://www.deltastock.com/bulgaria/uni-svishtov/DeltaTrading.asp. След регистрацията се открива демо сметка с начален виртуален капитал от 10 000 евро за търговия с договори за разлика (ДЗР), които могат да се инвестират в огромен брой акции. Стартът на състезанието е на 12 юни (сряда) в 00:00 ч. EEST . Надпреварата приключва на 12 юли (петък) в 24:00 ч. EEST. Ежечасно в сайта на състезанието ще се обновява класацията на участниците по текуща стойност на техния инвестиционен портфейл. Състезателят, постигнал най-висока крайна стойност на портфейла в генералното класиране, ще получи приза „Top Trader 2024“. Победителят ще получи 1000 лв. парична награда. Всички участници-зрелостници ще си разпределят парични стипендии с общ награден фонд 5 хил. лв., които ще бъдат изплатени за първия им студентски празник 8 декември, при кандидатстване и записване в редовна форма, спец. „Финанси“ в СА „Д. А. Ценов“. Всеки зрелостник, участвал в лятното издание на Финансиадата ще получи сертификат за участие, осигуряващ записване в първа желана специалност в СА „Д. А. Ценов“ – Свищов.

Наградният фонд на Финансиадата е осигурен от фондация „Проф. д-р Минко Русенов”. Повече информация за състезанието можете да намерите тук.

През платформата на Делтатрейд са достъпни обучаващи клипове за успешен старт в света на инвестициите на капиталовите пазари. Всеки инвеститор винаги се запознава с информационните възможности на прозореца с котировки, технологията на подаването на поръчки за покупка/продажба и формирането на инвестиционни позиции:

 

Катедра „Финанси и кредит“ при СА „Д. А. Ценов“, академична фондация „Проф. д-р Минко Русенов“ и „Делтасток“ АД пожелават успех на всички участници!

 


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери