Гришо на осминафинал на Уимбълдън

# SvishtovToday 01.01.1970 00:00 1061

Най-добрият български тенисист Григор Димитров имаше нужда само от 48 игрови минути за да се класира за осминафинал на Уимбълдън 2017. Негов съперник беше израелецът Дуди Села, който не се чувстваше добре и се отказа след края на втория сет. Резултатът дотогава беше 6-1, 6-1.

Дуди Села спечели жребия и избра да сервира. Той спечели първия гейм на нула. Григор взе бързо подаването си и натисна сервиса на противника си.

Димитров успя да направи няколко дълги разигравания, в които имаше видимо предимство и проби за 2-1 след втората появила му се възможност. В тези моменти се видя, че израелецът има големи проблеми, когато трябва да се движи много.

В следващите четири гейма Села спечели само общо три точки и сетът завърши при резултат 6-1 за 25 минути.

Втората част беше идентична на първата. Преди нея Дуди напусна корта за 10 минути, за да получи медицинска помощ.

След неговото завръщане доминацията на хасковлията продължи. Той поведе с игра на нула. Решителният пробив стана в следващия гейм след търпеливи разигравания.

Вече беше очевидно, че Села няма да доиграе мача и Димитров леко се отпусна. Той направи няколко грешки и дори трябваше да спасява точки за пробив. Израелецът избягваше дългите размени на удари и започна много често да излиза на мрежата. За играч от класата на Григор Димитров не представлява проблем да реализира точки, когато съперникът му предприема неадекватни действия.

След като сетът приключи за 23 минути отново при резултата 6-1, Дуди Села информира съдията, че е до тук.

Григор получи аплодисментите на публиката, даде автографи и отиде да се подготвя за предстоящото шоу с Федерер в понеделник. Роджър все пак преди това трябва да преодолее Миша Зверев.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери