Свищовската фамилия Якимови с две купи от турнир по тенис на маса

# SvishtovToday 15.05.2018 06:27 1335

12 и 13 май град Ловеч бедомакин на станалия вече традиционен пролетен турнир по тенис на маса за Купата на Кмета. В турнира участвмаха състезатели и отбори от Ловеч, Варна, Русе, Плевен, Разград, Севлиево, Габрово, Троян, Стара Загора, Правец и Свищов.

Тенис клуб „Академик-2001“ участва с два отбора, които се представиха отлично на това престижно състезание, преминало при много добра организация и отлични условия. След като преодоляха успешно предварителните групи, двата отбора трябваше да се срещнат на единия полуфинал. Срещата завърши с резултат 4:1 в полза на първия отбор, в който водеща роля играха баща и син Якимови. Другият полуфинал противопостави представителите на Русе и Варна. Резултатът е 4:2 в полза на русенските тенесисти. Така финалът бе между отборите на Свищов и Русе. Отличен успех записаха нашите състезатели с редултат 4:1 - две победи на Вилизар Якимов, една на Марио Якимов и победа на двойки. Така Купата на Кмета на Ловеч обогати колекцията на ТК “Академик-2001“.

Превъзходството на нашите състезатели продължи и на индивидуалната надпревара, която се проведе на следващия ден. След предварителните групи и елиминациите до ¼ финалите достигнаха трима наши състезатели - Вилизар Якимов, Марио Якимов и Траян Найденов, който загуби драматично с 3:2 гейма от младия и талантлив състезател от Варна Хакан Илкяр. Вилизар Якимов победи Цв. Цонев от Русе , а Марио Якимов отстрани другия силен варненец Димитър Колев . На ½ финала трябваше да играят баща и син Якимови, като Вилизар спечели с 3:1. Другият полуфинал противопостави първите ракети на варна и Русе. Русенецът Огнян Тодоров победи Хакан Илкяр с 3:1. Марио Якимов спечели бронзовият медал след победа над Хакан Илкяр също с 3:1, а финалът противопостави Вилизар Якимов срещу Огнян Тодоров .Срещата премина на много добро техническо ниво, имаше класни изпълнения и много емоции за публиката. Вилизар спечели с 3:1 гейма, а с това и Купата на индивидуален шампион. Освен купи и медали, организа торите се бяха погрижили и за допълнителни материални награди от известна ловешка фирма.

 


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com