В СА „Д. А. Ценов“ представиха предпремиерно книгата „ОТ БАЛКАНА ДО ДУНАВ“

# SvishtovToday 20.12.2018 08:47 469

На 19 декември 2018 г. в Заседателна зала „Ректорат” на Стопанска Академия „Д. А. Ценов“ гр. Свищов се проведе предпремиерно представяне на книгата „От Балкана до Дунав“ (Идеи за пътешествия в Дунавска България) на Издателство „Сиела“. Приветствие към форума отправи проф. д-р Марияна Божинова – зам.-ректор на СА „Д. А. Ценов“ и основател на специално „Икономика на туризма“ в свищовската Алма матер.

Интерес към пътеписа и любознателните открития на авторите бе проявен от граждани и студенти, представители на общината и бизнеса, членове на академичната общност. На представянето бяха засегнати важни въпроси за развитието на туризма в Дунавския регион, перспективите и потенциала за подобряване на качеството на услугите в отрасъла. Реализацията на идеята за Дунавски пътеводител е на авторите Весела Николова, Гавраил Гавраилов и Михаил Михов.

Финансова подкрепа за реализация на изданието дадоха „Съвет по туризъм – Свищов“ в лицето на доц. д-р Стоян Проданов и ас. д-р Стефан Станимиров, както и академична Фондация „Проф. д-р Минко Русенов“ с председател на УС проф. д-р Андрей Захариев. В изданието от 157 до 167 страница е отделено специално внимание на СА „Д. А. Ценов“, античния град Нове, фондациите и дарителството, както и славата на Свищов, като градът на 100-те първи неща. Именно римската част от историята на града ни е обект на множество атрактивни за потока туристи събития сред които с най-голяма популярност е ежегодния фестивал „Орел на Дунава“.

http://finance1952.com/article/bulgaria/1468/deset-godini-antichen-festival

От страна на авторския колектив Весела Николова и Гавраил Гавраилов представиха идеята и реализация на книгата, като благодариха на домакините от СА „Д. А. Ценов“ и Съвет по туризъм – Свищов за възможността именно в Свищов да бъде предпремиерното представяне на този изключително атрактивно изготвен пътепис за дунавска България. Желаещите участници в срещата се сдобиха с личен екземпляр от книгата с автограф от авторите.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com