Диабета може да бъде преборен със суперхрани

# SvishtovToday 10.02.2019 08:26 1020

При специално хранене болните от диабет могат да осигурят на организма си не само нужните вещества, но и да се заредят с повече енергия.

Съществуват така наречените суперхрани – продукти, които помагат за пълноценното хранене и имат специфични свойства, които са много полезни.

Сред суперхраните, които са подходящи при хранене на хора с диабет, е заешко месо. То се усвоява много лесно от организма и спомага за доброто здраве.

Заешкото месо е с висока биологична ценност и е много крехко, пълно е с витамини – РР, С, В6, В12. Заешкото месо съдържа желязо, фосфор, калий и съдържа много малко натрий.

заешко

Заешкото месо съдържа пълноценни белтъци и спомага за намаляване на мазнините в менюто.

Лимоните също са суперхрана за борба с диабета. Лимоните съдържат високо ниво на витамин С, който е един от основните витамини, необходими за доброто функциониране на организма.

Лимони

Лимонът съдържа не повече от 3.5 процента природна захар, затова не се отразява на кръвната захар. При умерена консумация на лимони е възможна борбата с диабета.

Орехите също са суперхрана, която се използва за борба с диабета. Орехите съдържат ценни растителни белтъчини, освен това съдържат калций, витамин D, Омега-3 ненаситени мастни киселини и целулоза.

Орейи

Възможността за консумация на орехи като следобедна закуска и за добавянето им в салати и ястия ги прави незаменима суперхрана при диабет.

Седем ореха съдържат 2.6 грама алфа линоленова киселина, която е важен компонент, спомагащ за възстановяването на организма.

Орехите съдържат цинк, който спомага за намаляването на кръвната захар. Орехите съдържат и много антиоксиданти, които се борят срещу диабета.

Мангото също се нарежда сред суперхраните, които са природно средство срещу диабета. Мангото съдържа полифеноли, които са много мощни антиоксиданти.

Манго

Редовната консумация на манго спомага за намаляването на кръвната захар, затова се препоръчва за хранене на хора с диабет.

Все пак се посъветвайте със специалист, преди да променяте менюто си и да опитвате екзотични плодове, които досега не сте консумирали.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери