Треньорски семинар Есен - 2019 г.

# SvishtovToday 07.11.2019 08:37 463

От 24 до 26 Октомври в град Варна се състоя треньорски и съдийски семинар по киокушин карате и кикбокс. В събитието участваха треньорът по киокушин карате от Свищов и Белене – сенпай Митко Божанов, както и негови помощник инструктори и състезатели. Тренировките по време на семинара бяха ръководени от Петер Артс - световната кикбокс легенда. Събитието завърши с четвъртото издание на бойната гала верига SENSHI организирана от Българската карате киокушин федерация.

Японската легенда в киокушин шихан Кенджи Ямаки (8 дан) проведе семинар в състезателната дисциплина „Кумите“ от 4 до 6 ноември също в град Варна. И в това обучение участваха каратисти от школата на Митко Божанов от Свищов и Белене. Шихан Ямаки е шампион в Световно първенство без категории (абсолютна категория) и е един от каратистите, издържал изпитанието в киокушин „Хякунин кумите“ (100 последователни боя с различни хора). В обучението на японската легенда помага и сенсей Захари Дамянов (4 дан), който също е шампион абсолютна категория, четирикратен европейски шампион и безспорно един от най-успешните каратисти в историята на България.

По време и на двата семинара бяха проведени и тренировки по Яйдо (древно японско изкуство за бой с меч) ръководени от шихан Асен Асенов (6 дан).

Идването на шихан Ямаки съвпада с подготовката за ежегодната Купа „Шумен”, която ще се проведе на 16 и 17 ноември.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com