Автомагистрала Дунав-Егея с интерес от чужди инвеститори

# SvishtovToday 18.02.2020 11:47 2943

"Вече са проведени разговори с потенциални инвеститори за осъществяване на проекта за автомагистрала „Дунав-Егея“ и има проявен интерес от големи компании от Европа."

Това съобщи в гр. Белене управителят на Large Infrastructure Projects Румен Марков по време на официална среща за представяне на амбициозния проект, провела се на 17.02.2020 г., с представители на местната администрация и граждани.

 

„Автомагистрала „Дунав-Егея“ ще бъде изградена на принципа на публично-частно партньорство. Форматът е концесия за строителство, а вариантите за двете държави - България и Гърция, са един концесионер или концесионер във всяка от държавите. Концесионерът ще възстанови вложените от него средства чрез събиране на тол такси”,

обясни още управителят на дружеството.

По проект „Дунав-Егея“ ще започва от Дунав мост, Русе, в България и ще завършва на брега на Егейско море в Гърция. Със създаването й ще се решат много от съществуващите проблеми с бавното придвижване на товари и пътници от Европа към Близкия Изток.

Новата магистрала ще проведе транзитния автомобилен поток по модерна инфраструктура и ще осигури най-високо ниво на транспортно обслужване между регионите в България с цел развитие на икономиката.

 


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери