Треньорът по Киокушин карате Митко Божанов участва в семинар във Варна

# SvishtovToday 24.02.2020 08:59 1182

За пореден път сенпай Митко Божанов участва в грандиозно събитие в областта на бойните спортове. Домакин на събитието беше град Варна и обхвана периода от 20 до 23 февруари.
Треньорът по Киокушин карате, от Свищов и Белене, беше ангажиран със сутрешна и вечерна тренировъчна сесия, като част от програмата на международен семинар организиран преди петото издание на елитната бойна верига SENSHI.
По време на заниманията треньорите се придържаха към традициите на киокушин карате, но наблегнаха на обучение по яйдо и по новите правила на Професионалната лига на Световния киокушин съюз, които включват много елементи от К1, кикбокс, муай тай, джудо, джу джуцу и други бойни стилове.
Яйдо е японското бойно изкуство за боравене с меч и има за цел да напомни на каратистите да се стремят към търпение, прецизни движение, добра координация и съвършенство. Самураите са вярвали, че оръжието е само продължение на ръцете и когато един боец остане без меча си, това не трябва това да му пречи да побеждава в битка.
Семинарът включваше съвместни тренировки между представители на карате киокушин и кикбокс. Специално за събитието, като инструктори гостуваха: четирикратните шампиони на К-1 Ернесто Хуст и Семи Шилт, както и трикратният първенец на К-1 Петер Артс.
Апогеят на това бойно събитие у нас беше бойната галавечер SENSHI, която се проведе в събота, 22 февруари в Двореца на културата и спорта във Варна и предложи 9 класни битки.

 


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери