Академик Свищов изглежда ще се бори за мястото си в Трета лига през този сезон

# SvishtovToday 04.12.2020 06:58 1666

През март най-вероятно може да сте забелязали, че футболните фенове от Свищов получиха добри новини за родния тим Академик. Отборът посрещна своето ново ръководство и толкова необходимата финансова инжекция, с която ще има мотивация за по-добра игра, очаквано ще се облагороди базата на играчите и ще се търсят нови възможности за спортно израстване.

 По това време футболът вече излизаше в принудителна почивка, а новото ръководство припомни, че това е отбор с традиции, с които не смята да се раздели толкова лесно. Ето защо към началото на новия сезон забелязахме и присъствието на новия отбор в Северозапдната Трета лига. Стартът определено не е лесен, след като говорим за отбор, който тепърва рестартира своята активност, но можем да забележим, че на този етап се нареждат на 14-то място, на ръба от застрашената зона. Отборът на студентите се срещна особена симпатия в лигата, нещо повече за 17 срещи може да се позиционира в двете крайности - или работи за победа или загуба.

Равенствата все още не присъстват в представянето на отбора. За жалост загубите са малко повече - 11 за сметка на 6 победи. Като сравнително нов отбор е очаквано да видим необходимото количество игри, с които да следва шлифоването, както правилното оформяне на стратегията. А това ще изисква време за Борислав Борисов - треньорът, както и някогашен играч на отбора. Именно Борисов се нарамва с тежката задача да върне старата слава на отбора.

С 18 точки актив до този момент, можем да забележим, че шансовете за по-висока позиция не са толкова далече. Към момента студентите трябва да добавят само една точка и да заемат позицията на Първа атомна (Козлодуй). За жалост атомците успяха да вземат трите точки от срещата със студентите. През последните няколко футболни кръга ставаме свидетели на по-убедителни победи.

Можем да забележим, че особен интерес към Северозападната Трета лига печели интереса не само на феновете, но и на букмейкърите. Можем да открием интересни прогнози, както и отзив за winbet от silentbet, както и професионален анализ за предстоящите дербита в това първенство.  В 12-я кръг забелязваме триумф срещу Левски 2007, след това успехът се повтори срещу Дреновец, Трявна получиха особено студен душ, при това с доста интересен резултат. И след това Спартак Плевен достави следващото тежко поражение.

На този етап можем да забележим, че пред отбора стои една основна цел - да не изпаднат от групата, а ако футболните срещи продължат по поставения график, има още време за промяна и трупане на точки, особено след като остават още толкова футболни срещи - 17. Поставената задача не е от най-лесните, но със сигурност ще даде необходимото признание на отбора.

Феновете на Свищов определено имат нужда от присъствие, както и от повече успехи и макар да се намират в една особено сериозно първенство, макар и да говорим за Трета лига, тук винаги се оформят сериозни дербита и сценарият никога не е разписан. С малко повече късмет можем да видим и дори по-добро позициониране в крайното класиране. Една победа може да позиционира студентите на 12-то място, а втора спокойно ще добави още една позиция отгоре.

Академик Свищов също така не може да се оплаче и от трофеи, все пак през 2012/2013 г. успяха да завършат на първо място в Северозападната "В" група и след края на този сезон, когато отборът се калибрира, можем да очакваме от феновете да поставят своите нови изисквания.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери