Никола Янков от СПГ „А. Константинов“ с отличие за активната си спортна дейност

# SvishtovToday 18.01.2021 08:51 441

Никола Янков е сред наградените ученици по случай патронният празник на Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“. Той е ученик от ХI „а“ клас и по решение на Педагогическия съвет на училището е отличен за активната си спортна дейност, като състезател по Кикбокс и Киокушин с треньор Митко Божанов.

С навършването на 158 години от рождението на писателя Алеко Константинов, макар и в електронна среда празника се проведе на 13 януари т.г.

Въпреки пандемията, през 2020 г. Никола участва на най-много състезания до сега - общо на 5 на брой. От всички тях се завърна с медали от призовите места.

Неговите медали за 2020 г. в киокушин са 1 сребърен медал от Държавно първенство за юноши старша възраст и 1 бронзов при мъже (въпреки че е на 17 години). Тази година Никола дебютира и в кикбокс и постигна 2 сребърни отличия от държавни първенства за юноши младша възраст и още 1 сребърен медал от международен турнир по кикбокс (юноши старша възраст). Разбира се редно е да се отбележи, че тези успехи са благодарение на съотборниците му, които му партнираха при подготовката. Най-активна помощ му оказа Ясен Тодоров, който също е възпитаника на СПГ „А. Константинов“ и има сходни успехи в тези 2 бойни спорта.

Положения труд от Никола Янков  през 2020 г. е оценен. Твърде вероятно е той да бъде включен в Националния отбор по киокушин на България. В края на януари той участва в тренировъчен лагер за национали, а през ноември се проведе втори такъв лагер с негово участие. Никола доби опит и в обучение по кикбокс ръководен от легендата в К1 Питър Артс.

Треньорът и съотборниците на Никола изразяват благодарност към директора инж. Веска Николова и на Педагогическия съвет на СПГ „А. Константинов“ за признанието.


 

 


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери